Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,690.85
+769.84
Ethereum
$3,160.82
+28.62
Litecoin
$84.44
-0.08
DigitalCash
$30.63
+0.06
Monero
$120.11
+0.14
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.55
-0.26
Dogecoin
$0.15
-0

KOSGEB : Doğru Yerlere Destek Vermek İstiyoruz

0 565

KOSGEB : Doğru Yerlere Destek Vermek İstiyoruz .

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt son dönemde KOSGEB’te yeni bir yol haritası belirlediklerini söyledi.

Uzkurt detayları şu şekilde anlattı, “KOSGEB’in ithal ürünleri yerli üreten KOBİ‘lere odaklanması, teknolojik dönüşümü hızlandırmak için teknoloji düzeyi yüksek ürün üreten firmalara daha fazla destek sağlanması gibi sektörlere, işletmelere özgü destek programları kurgulamaya başladık…En önemli işlerimizden biri de KOBİ‘lerimizin karnesini çıkararak şirketlerin güçlü ve zayıf yönlerinin ne olduğunu gösteren bilimsel verilere dayalı analizler yapmış olduk.”

SIKINTIYI DOĞRU TESPİT EDİP DOĞRU DESTEK VERMEK İSTİYORUZ

KOBİ’leri önce çözümleme edip sıkıntıları doğru tespit ederek doğru destek vermek istediklerini vurgulayan Uzkurt, KOBİ’lerin kendi ihtiyaçlarını doğru tespit edememelerinin en büyük sıkıntı bulunduğunu söylemiş oldu. Uzkurt KOBİ’lerin sorunlarını doğru tespit etmek amacıyla yapmış oldukları analizlere dair, “KOBİ’lerimizi yerinde çözümleme ederek A’dan Z’ye röntgenini çekeceğiz. Buna bakılırsa KOBİ’lere sizin şöyle bir desteğe ihtiyacınız var diyeceğiz. Biz doğru miktarla doğru destek vermek derdindeyiz…Problemi doğru tespit ettiğimiz vakit kamu kaynaklarının da doğru aktarıldığını göreceğiz” diye konuştu. KOBİ’lerin teknoloji düzeyini yükseltecek, ülkenin teknolojik dönüşümünü sağlayacak şekilde girişimcileri yönlendirmek istediklerini belirten Uzkurt bu çerçevede KOBİ Teknoloji Yatırım ve Strateji Ürün Destek Programı’nı yürürlüğe koyduklarını söyledi.

Bugüne dek 80 bin girişimciyi işletme sahibi yaptıklarını belirten Uzkurt “yıllık 100 bin girişimci geliyor, averaj 60 bin firmaya proje bazlı destekler veriyoruz. ” diye konuştu. Desteğin aracı vasıtasıyla verilmediğini belirten Uzkurt “Tüm programlarımıza e-devlet üzerinde müracaat edebilirsiniz, süreçleri de oradan takip edebiliyorsunuz.” dedi. Bu sene KOSGEB’e yaklaşık 2.5 milyar TL yöreında kaynak tahsis edildiğini dile getiren Uzkurt “fakat hükümet yeni bir KOBİ destek programı ilan ettiğinde ek bütçe verilebiliyor. Bugüne dek KOSGEB’in bütçe sorunu yaşadığını görmedim” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.