Overstock hisselerinin tamamını sattıktan sonra, Patrick Byrne’nin, Overstock’un kripto platformu olan tZero’da hala büyük bir pay sahibi olduğu bildiriliyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (ile SEC Kasım 22), gösterileri şirketin eski CEO’su hala serinin 63775 hisselerini bir Tercih stok olduğu anlamına gelmemektedir. Ağustos ayında, Byrne açıklamıştı. Overstock ile bağlarını kesmek için en önemli nedeni olarak Maria Butina ile yaptığı tartışmayı  gerekçe göstererek Overstock CEO’luğunu bırakcağını açıklamıştı. Butina, şu anda, yani bir Rus ajanı olduğu iddia edilen Rus hükümetinin talimatıyla ABD’de infiltre güçlü siyasi çevreye sahip  olan birisi dedi.

Eylül ayında, Byrne ,  paraya neredeyse 4800000 adet  paranın değeri 90 milyon $ civarında şirketin % 13’ünü eder . ABD SEC ile, eski CEO 18 Eylülde $ 16.32 için $ 21.84 dan 16 Eylül tarihinde değişen alt ve düşük fiyatlarla hisselerini satmıştı. Aynı ay, Uvers’te Overstock.com, Byrne ve eski CFO Greg Iverson’u menkul kıymet dolandırıcılığıyla suçlayan bir sınıf eylem şikayeti yapıldı. Şikayet, Byrne’nin Overstock.com’un dijital varlık tabanlı temettüsünü kısa satıcıları aracı olarak tasarladığını iddia etti. Şikayet belirtildi:

“Davalı Byrne daha önce, farklı zamanlarda, kısa satış konusunda halka açık haline gelmişken, tZERO Temettü nihayetinde onlar için hegemonya elde etmek için gizli bir komplo oldu – ve neredeyse işe yaradı.”