Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,493.39
-2264.71
Ethereum
$3,161.10
-78.68
Litecoin
$83.46
-2.39
DigitalCash
$30.23
-1.19
Monero
$118.87
-2.79
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.38
-1.91
Dogecoin
$0.15
-0.01

Juncker: Trump AB otomobillerine ek vergi uygulamayacak

0 400

Juncker: Trump AB otomobillerine ek vergi uygulamayacak.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker Alman gazetesi Suddeutsche Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald’ın gelecek hafta Avrupa otomobil ürünlerine daha önce tehdit ettiği gibi ek gümrük vergileri uygulamayacağını söyledi. Juncker Perşembe günü yayımlanan röportajında, “Trump’ın kafası biraz karışık, ama hiçbir otomobil vergisi olmayacak. Bunu yapmayacak. Konu hakkında tamamen bilgi sahibi biriyle konuşuyorsunuz.” Trump kendine otomotiv ve poarçalarına tarife uygulamak konusunda karar vermek için Kasım ortasına kadar bir süre verdi. Avrupa Birliği ise tarifelerin uygulanması durumunda 39 milyar dolarlık ABD ürününe ek vergi getirerek misilleme yapılacağını açıkladı.

Juncker, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Roos’un geçtiğimiz hafta AB otomobillerine ek vergi uygulmayabileceğini ve AB ile iyi bir iletişim halinde olduklarını söylemesinin ardından bu açıklamaları yaptı.

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross,  Trump yönetiminin Avrupa’daki, Japonya’daki ya da diğer otomobil üreticileriyle bu aydan sonra ‘iyi ilişkiler’ kurulması durumunda ek vergi uygulamaya ihtiyaç kalmayabileceğini söylemişti. Ross bölgesel bir zirveye katılmak üzere bulunduğu Bangkok’ta, 1962 tarihli ticaret yasasının 232. Maddesine atıfta bulunarak “Umudumuz, bireysel şirketlerle sermaye yatırım planları hakkında yaptığımız müzakelerin 232’nin tamamen yürürlüğe koyulmasını hatta kısmi yürürlüğe koyulmasını bile gerektirmeyecek kadar meyvelerini vermesi ” demişti. Geçtiğimiz sene, güvenlik tehdidi gerekçesiyle AB de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki gönderiler için sırasıyla yüzde 10 25 oranında çelik ve alüminyuma ek vergi uygulayarak AB liderlerini öfkelendirmişti. Bu da bloğun içinde Harley Davidson Inc. motosikletleri ve Levi Strauss & Co. jeanleri ile viskileri  de içeren 2.8 milyar euroluk ürüne ek vergi misillemesiyle  (3.1 milyar dolar) sürmüştü.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.