Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,720.97
+312.97
Ethereum
$3,257.16
+80.6
Litecoin
$86.66
+2.04
DigitalCash
$31.75
+0.35
Monero
$121.65
-0.44
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.11
+0.1
Dogecoin
$0.16
0

JCR Avrasya’yı Türkiye satın aldı

0 326

JCR Avrasya’yı Türkiye satın aldı .

Türk finans sektörünün öncü kurumları, derecelendirme şirketi JCR Avrasya’nın yüzde 85.05 hissesini satın aldı. Meydana getirilen anlaşmayla yerli ve ulusal derecelendirme kurumunun hızla faaliyete geçirilmesi ve piyasada tanınırlığının artırılması planlanıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “reel sektörün kredi taleplerinde çok daha gerçekçi, sağlıklı değerlendirme imkânı sağlayacak” söylediği ulusal derecelendirme kurumu faaliyete geçiyor. Bu amaçla Türkiye Bankalar Birliği, JCR Avrasya’nın yüzde 85.05 hissesinin kurucu ortaklarından satın alınması, JCR (Japan Credit Rating Agency) ile mevcut ortaklığın devam ettirilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı. Şirket, finansal piyasalardan borçlanmak isteyen şirketlerin kredi değerliliğini belirleyecek. İlk aşamada belli bir ciro büyüklüğünün üstündeki firmalar derecelendirilecek. Orta ve minik ölçekli firmaların derecelendirilmesi teşvik edilecek.

YAKINDA FAALİYETE GEÇECEK

OrtaklIK iş ile ulusal derecelendirme şirketi kısa sürede uygulamaya geçecek ve küresel marka olacak. Şirket bununla beraber mahalli firmaların kredi derecelendirilmesi konusunda daha aktif olacak. Hisse devrinin tamamlanmasının ardından JCR Avrasya’nın yeni hisse yapısında Borsa İstanbul A.Ş.’nin yüzde 18.50, Japan Credit Rating Agency’nin yüzde 14.95 ile en büyük hisse sahipleri olacağı bildirildi.

Sıfırdan kurmak yerine neden mevcut bir şirketle ortaklık yapıldı?

Çalışan istihdamı, modelin geliştirilmesi için gerekli olan verilerin toplanması, modellerin geliştirilmesi ve BDDK tarafından onaylanması yaklaşık 4 yıllık bir süre gerektiriyor. Mevcut şirketle ortaklık hem zaman hem de maliyet açısından olumlu katkı sunacak. Krediler başta olmak üzere risklerin objektif, bağımsız ve dizgesel ölçülmesini sağlayacak. Derecelendirme alanında karşılaştırılabilir bir referans oluşturacak. Ülkede derecelendirme kullanımının yaygınlaşmasına katkı verecek. Bankaların tahsis ve seyretme süreçlerinde kullanılarak verimlilik sağlayacak. Uzun vadede KOBİ’lerin kredi riskinin hızlı ve doğru şekilde ölçülmesine katkı sunacak. Risk ve fiyatlama ilişkisinin doğru tesisi için sağlıklı girdi imkânı verecek.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.