Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,371.46
+3196.76
Ethereum
$3,061.33
+110.49
Litecoin
$81.41
+4.14
DigitalCash
$28.74
+1.83
Monero
$116.31
-0.3
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.03
+1.23
Dogecoin
$0.15
0

Bitcoin Fiyatı Kripto Vergi Planlaması İçin Bir Fırsat

0 508

Bitcoin Fiyatı Kripto Vergi Planlaması İçin Bir Fırsat .

Amerika Birleşik Devletleri , Birleşik Krallık , Fransa ve Portekiz gibi dünyanın birçok ülkesi bu yıl kendi kripto para birimi vergi kılavuzlarını yayınladıktan sonra, kripto vergisi dosyalamasında bir artış görmeyi bekliyorlar. Hatta ABD İç Gelir Servisi ile dava açabilir ve kendi kripto vergi uyum kampanyalarına başlayabilirler .Bitcoin ( BTC ) fiyatı bu yıl yükselirken, Bitcoin yatırımcıları için her kârlı satış, ticaret veya değişim için vergi yükümlülüğü de arttı. Birçok insan bunu bilmez, ancak kripto vergi planlaması adı verilen yeni bir uygulama ile kripto para cinsinden vergi yükümlülüğü önemli ölçüde azaltılabilir. Vergilerinizi hisse senedi alım satım işlemlerinde planlayabileceğiniz gibi, kripto para birimini sermaye kazancı vergisine tabi bir varlık olarak kabul eden ülkeler de kripto yatırımcılarının sermaye kaybını rapor etmelerine olanak tanır;

  1. Bu yılın başından beri kripto alım satım işleminden kar elde ettiyseniz ve şimdi fiyat düştüğü için zararlarınız varsa, bu zararı telafi edebilir ve vergi borcunuzu azaltabilirsiniz.
  2. ABD gibi bazı ülkeler hangi belirli Bitcoin , tokeninin satılacağını seçmenizi sağlar. Bu nedenle, satın aldığınız Bitcoin’i, fiyat yüksek olduğunda daha düşük bir fiyattan satmayı seçebilirsiniz. Bu vergi borcunuzu optimize etmenize yardımcı olabilir. Bu vergi planlama yöntemi, birçok ülkede vergileri hesaplamak ve planlamak için ortak bir yol olan belirli bir tanımlamanın kullanılmasını gerektirir.

Ayrıca, bu yıl kripto faaliyeti kazanmamış olsanız ve bunun yerine sermaye kaybına uğramış olsanız bile, belirli bir tanımlama yöntemine dayanan vergi planlamasından yararlanabilirsiniz. Bu yıl sağladığınız diğer herhangi bir sermaye kazancı karşısındaki zararları mahsup edebilir veya gelecek yıl kâr elde edeceğiniz bir mahsup edinebilirsiniz. Bitcoin’i satın alırken ödediğiniz fiyat, aynı Bitcoin’i satarken elde ettiğiniz miktardan daha yüksek olduğu sürece bir sermaye kaybı meydana gelecektir. Birçok ülkenin vergi mevsimi iki ay içinde başladığı için, bu yılki kripto vergi borcunuzu planlamanız için bir ay kaldı. Vergi kurallarının ülkeye göre değiştiğini unutmamak gerekir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.