Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,234.22
-352.4
Ethereum
$3,280.42
+27.89
Litecoin
$84.76
+0.73
DigitalCash
$29.40
-0.29
Monero
$127.24
+5.42
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.34
+0.52
Dogecoin
$0.15
-0

Bitcoin (BTC) Fiyatı Neden Bu Kadar Düşüyor? (12 Mayıs)

0 374

Bitcoin (BTC), son altı ayda kripto para piyasasında Temmuz 2021’den bu yana en düşük seviyesine inmiş durumda.

Bitcoin adeta çökmüş durumda!

Kripto para lideri, sadece altı ay önceki tarihi yüksek seviyeden yüzde 50’den fazla düştü ve yatırımcılar, önümüzdeki çeyreklerde önemli bir direnç seviyesi kırılırsa çöküşün daha da kötü olabileceğinden endişe ediyor.

Ancak kısa vadede nereye giderse gitsin, veriler düşüşün sonsuza kadar gitmeyeceğini gösteriyor. Ölüm ilanlarını takip eden bir web sitesine göre, en son Spectator’ın ‘Kripto öldü’ başlıklı çalışmasında, Bitcoin’in ölümü medyada 400’den fazla kez bildirildi. 2019’daki aynı yayın, kripto para birimlerini “dolandırıcılık” olarak nitelendirdi ve “para yatıran ve servetini kaybeden herkesin suçlu olduğu” konusunda uyardı. O zamanlarsa Bitcoin 3.000 doların biraz üzerindeydi, yani şu anki değerinin yaklaşık onda birindeydi.

Bitcoin’in değeri, son on yılda altı kez yüzde 50 veya daha fazla düştü. Her seferinde birkaç yıl içinde yeni zirvelere döndü.

Bitcoin neden düşüyor?

Bu düşüşlerin nedenleri, pandemilerden kripto para birimlerine karşı ülke çapındaki baskıya kadar dayandırılabilir, ancak bunların geleneksel piyasa hareketleriyle uyumlu olduğu son zamanlarda daha fazla gösterilmiş olabilir. Buna ek olaraksa Nasdaq’ın Haziran 2020’den bu yana en keskin bir günlük düşüşünü yaşadığı göz önüne alındığında, Bitcoin ve daha geniş kripto para piyasasının da etkilenmesi şaşırtıcı değil.

Killing Business Platform’un CEO’su Michael Kamerman, The Independent’a verdiği demeçte. “Finans dünyasında kripto para biriminin hızlı meşruiyeti ve hedge fonlarının artan popülaritesi ile küresel borsa hareketlerini daha iyi taklit eden kripto para birimleri görmeyi beklemeliyiz” dedi.

“Kripto para birimleri, yatırımcıların riskli varlıkları ele alması ve piyasa oynaklığındaki patlamalar nedeniyle genellikle daha güvenli piyasa köşelerine hareket etmesiyle birlikte, teknoloji hisse senetleriyle giderek daha fazla uyum içinde çalışıyor.”

“Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Avustralya’daki artan faiz oranları gibi daha geniş eğilimler, ABD Merkez Bankası’nın kilit faiz oranını 20 yılın en yüksek seviyesine yükseltmesiyle birleştiğinde, kripto para performansını etkileyen kilit faktörlerdir.”

Kripto Para Piyasaları Son 24 Saatte Adeta Dibi Boyladı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.