Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
-1587.84
Ethereum
-185.33
Litecoin
-0.95
DigitalCash
-2.58
Monero
-0.66
Nxt
-0
Ethereum Classic
-1.45
Dogecoin
-0.01

Terra Kurucusu Do Kwon, Güney Kore’de Hiç Soruşturulmadığını Açıkladı

0 3.231

Terra ekosisteminin bu yılın başlarında Mayıs 2022’de çöküşü, tek bir haftada 40 milyar doların üzerinde büyük bir servet yıkımına yol açtığı için tüm kripto ekosistemini derinden sarstı. Güney Koreli düzenleyiciler o zamandan beri çöküşün nedenini araştırmaya devam etti.

Bununla birlikte, Terra’nın kurucusu Do Kwon, Coinage ile yaptığı son röportajda, şaşırtıcı bir şekilde, Koreli düzenleyiciler tarafından henüz kendisiyle temasa geçilmediğini veya herhangi bir dava açılmadığını belirtti. Do Kwon şu anda Singapur’da kalıyor, Coinage’den Zack Guzman ona Güney Kore’ye dönmeyi planlayıp planlamadığını sordu. Kwon yanıt olarak şunları söyledi:

“Bu kararı vermek biraz zor çünkü müfettişlerle hiç iletişim kurmadık. Bizi hiçbir zaman hiçbir şeyle suçlamadılar.”

Terra ekosisteminin çökmesinin ardından Do Kwon, Terra ve tüm çalışanlarına karşı bir dizi toplu dava açıldı. Geçen ay, Güney Koreli yetkililer Terra’nın kurucu ortağı Daniel Shin’in evine baskın düzenleyerek Terra hakkındaki soruşturmalarını hızlandırmıştı.

Güney Koreli düzenleyiciler Do Kwon’un işbirliğini istiyor

Güney Koreli düzenleyiciler de Do Kwon’dan soruşturmada işbirliği yapmasını istiyor. Ayrıca Kwon’un Güney Kore’ye döndüğünde onları bilgilendirmesini de istediklerini aktardılar. Tutuklama yapılmamasına rağmen, düzenleyiciler mevcut ve eski Terra çalışanlarının ülkeyi terk etmelerini engelledi.

Do Kwon, zamanı geldiğinde yetkililerle işbirliği yapacağını söyledi. Röportajın sunucusu, hapis cezası ihtimalinin olup olmadığını sormaya devam etti. Cevap olarak Kwon, “Hayat uzun” dedi. Güney Koreli yetkililer ise henüz davayla ilgili belirli ayrıntıları açıklamadı.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.