Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$61,940.60
+783.38
Ethereum
$2,995.34
+22.11
Litecoin
$78.68
-0.71
DigitalCash
$28.23
+0.58
Monero
$114.32
-0.7
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.25
+0.02
Dogecoin
$0.15
0

Altın yatırımcıları terste mi kaldı ? İşte son durum

0 421

Altın yatırımcıları terste mi kaldı ? İşte son durum.

Kitco yazarı Neils Christensen bugün Altın fiyatındaki gelişmelerle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.  Neils Christensen’in açıklamaları şu şekilde yer alıyor.New York Federal Rezervinin bölgenin imalat sektörüyle ilgili verilerin beklenenden zayıf geldiğini bildirmesinin ardından altın fiyatları seansın en yüksek seviyelerinde işlem görüyor.

Altın Fiyatı

Salı günü, bölgesel merkez bankası, Empire State imalat anketinin genel iş koşulları endeksinin, Kasım ayındaki 6,3 okuma değerinden Aralık ayında 4,9 değerine düştüğünü açıkladı. Konsensüs tahminleri değişmeyen bir okuma gerektirdiği için veriler beklenenden çok daha zayıftı.

Bu sonuçlar, Empire State anketinin beklentileri kaçırdığı art arda üçüncü aya işaret ediyor.Altın fiyatları normalde ekonomik verilerden önce yükseliyordu. Ancak bu defa farklı oldu ve ilk tepkilerde Altın seansın en yüksek seviyesine yükseldi. Şubat ayı Altın vadeli işlemleri, gün içinde %1.42 artışla ons başına 1.858.20 $’dan işlem gördü.

Altın Piyasası İçin Olumlu Haberler

Veriler hayal kırıklığı yaratsa da, raporun bileşenlerinde, özellikle işgücü piyasasında bazı iyi haberler olduğuna dikkat çekildi. Rapor, işgücü piyasasının, çalışan sayısı endeksinin bir yılın en yüksek seviyesine yükseldiğini gördüğünü ifade ediyor.Altın piyasası için de güzel haberler vardı. Rapor, artan enflasyon baskılarına dikkat çekti.

Raporda, “Girdi fiyatları iki yılın en hızlı artışını yaşarken, satış fiyatları da geçen ayla yaklaşık aynı hızda arttı” denildi.Ekonomistler ve piyasa analistleri, enflasyonun reel faiz oranlarını düşük seviyede tutacağı için altın fiyatlarını desteklemeye devam edeceğini belirtiyor.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.