Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,879.99
-842.42
Ethereum
$3,140.66
-30.06
Litecoin
$88.44
+4.09
DigitalCash
$30.32
-0.53
Monero
$120.84
+0.02
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.40
+0.68
Dogecoin
$0.15
-0

Umman : Block Zinciri Üzerinde İlk Finansman İşlemini Gerçekleştirdi

0 298

Umman : Block Zinciri Üzerinde İlk Finansman İşlemini Gerçekleştirdi .

Umman Oil ve Orpic Group ve HSBC Bank Umman SAOG, R3’ün Corda platformunu kullanarak ülkedeki blok zincirinde ilk ticaret finansmanı işlemini gerçekleştirdi. Umman Gözlemcisi  tarafından 23 Kasım’da yayınlanan habere göre , Umman’ın en büyük petrol ve gaz şirketlerinden biri olan Umman Oil and Orpic Group ile HSBC Bank, ülkenin ilk blok zinciri bazlı ticaret finansmanı işlemini gerçekleştirdi : Abu Dabi’ye polipropilen satışı Ulusal Halı Fabrikası. İşlem, açık kaynaklı bir blok zinciri platformu olan R3’ün Corda’sı kullanılarak gerçekleştirildi.

Tamamen dijital hale getirilmiş akreditif 

İşlemde, HSBC Umman blok zincirinde tamamen sayısallaştırılmış bir kredi mektubu tavsiye ederken, Umman Oil ve Orpic Group kredi mektubunun lehtarıydı. Blockchain teknolojisinin uygulanması tarafların işlemi normalde 5 ila 10 gün yerine 24 saat içinde tamamlamalarına izin verdi. Umman Oil ve Orpic Group’un finans sorumlusu Nizar el Lawati, şirketin, ticaret zincirinin blok zinciri aracılığıyla sayısallaştırılmasını destekleyen ilk şirketlerden biri olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Umman Oil ve Orpic Group’ta ticari değer ortağı olan finans ve strateji Sadiq al Lawati şunları söyledi:

“Bu Blockchain pilotu, Yapay Zeka (RPA ++) ile başlayan ve yeni yıkıcı teknolojileri benimsemeye devam eden, sayısallaştırma yolundaki önemli bir istasyon.”

Dünyanın dört bir yanındaki finansal kuruluşlar, iç süreçlerini iyileştirmek amacıyla yavaş yavaş blockchain teknolojisini kullanmaktadır. Geçtiğimiz ay, Londra merkezli bir dijital menkul kıymetler değişimi olan Archax, ticaret sonrası faaliyetleri yönetmek için Corda’yı kullanacağını açıkladı .

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.