Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,161.96
-2584.7
Ethereum
$3,148.52
-108.88
Litecoin
$83.84
-2.7
DigitalCash
$29.99
-1.79
Monero
$118.28
-3.45
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.16
-2.03
Dogecoin
$0.15
-0.01

G20 Finans Liderleri: Stablecoin’ler Ciddi Mevzuat Riskleri Oluşturuyor

0 452

G20 Finans Liderleri: Stablecoin’ler Ciddi Mevzuat Riskleri Oluşturuyor .

G20 finans başkanları küresel çaptaki istikrarlı coin’lerin (stablecoin) kamu politikalarına ve mevzuat sorunlarına sebep olacağı konusunda hemfikir.

19 ülkeden ve Avrupa Birliği’nden merkez bankalarının ve hükümetlerin katıldığı uluslararası forum G20, Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) küresel stablecoin’lerin makroekonomik etkilerini ve üye ülkelerdeki parasal bağımsızlık sorunlarını incelemesini istedi.

Üyeler, stablecoin’lerin küresel finansa risk oluşturduğunu iddia ediyor

Haberimize göre ülkeler, stablecoin’lerin küresel yaygınlık sağlaması durumunda bir takım ciddi politika ve mevzuat sorunlarına yol açacağı konusunda hemfikir. G20 maliye bakanları şöyle dedi:

“Bu projeler faaliyete geçmeden önce, özellikle de para aklama, yasa dışı finans ve tüketici/yatırımcı korumasına dair bu risklerin değerlendirilmesi ve düzgün şekilde çözülmesi gerek.”

Bank of Japan’in müdürü Haruhiko Kuroda, Mali Eylem Görev Gücü ve Finansal İstikrar Kurulu gibi küresel yetkili kurumların teklifi doğrultusunda G20 zirvesinin stablecoin mevzuatları üzerine görüşmeyle başlayacağını söyledi. Kuroda’nın açıklaması şu şekilde:

“Bazı gelişmekte olan ülkeler, arkasında devasa bir kullanıcı tabanı olan stablecoin’ler küresel çapta kullanılmaya başlarsa neler olacağına dair endişelere sahip […] Ama bu sorun sadece gelişmekte olan ekonomiler için değil. Para politikasına ve mali sistem istikrarına daha geniş çapta bir etkisi olabilir.”

blockchain ile ilgili görsel sonucu

Stablecoin endişeleri katlanarak artıyor

Bundan kısa bir süre önce de G7 görev gücü tarafından sunulan rapor, Facebook Libra gibi stablecoin’lerin küresel finans sistemine önemli bir risk oluşturduğunu belirtmekteydi.

G7 maliye bakanları ve merkez bankası yöneticileri tarafından istenen raporda görev gücü, ilgili engeller ve riskler çözülmeden dünyanın en zengin yedi ülkesinin küresel bir stablecoin’in çıkışına izin vermeyeceğini doğruladı.

 
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.