Yayınlanan yeni bir duyuruya göre New York eyaletinin yetkili finans kurumu sanal para birimleri ve blockchain alanında bilgili bir uzman arıyor.

Finansal Hizmetler Departmanı, Araştırma ve Yenilik Bölümüne kripto para, blockchain, dağıtılmış defter teknolojisi ve diğer ilgili alanlara hakim bir Yardımcı Müfettiş arıyor. Görevi alacak kişi politika kararlarından ve yenilikçi piyasalara dair mevzuatlardan sorumlu olacak.

Görevli kişinin sorumlulukları arasında bu alandaki icra prosedürlerinin, politikalarının ve iletişim stratejilerinin geliştirilmesi ve yönetimi, sektördeki isimlerle etkileşimin sürdürülmesi, girişim ve uyumluluk önlemlerinin gelişimi olacak.

New York Finansal Hizmetler Departmanı ile ilgili görsel sonucu

Federal kurumlar blockchain uzmanları arıyor .

Hükümet kuruluşları geçtiğimiz aylarda aktif olarak kripto ve blockchain ile ilgili uzman arayışında. ABD Ticaret Bakanlığı, Ağustos ayında blockchain ve kimlik yönetimi konusunda uzmanlaşmış bir bilgisayar bilimcisi için iş ilanı vermişti. Adayın görevinin siber güvenlik yeteneklerine odaklanacağı belirtilmişti.

NASA Eylül ayı sonunda Kaliforniya’da bulunan Jet Propulsion Laboratory için kripto ve blockchain uzmanlığına sahip bir veri bilimci aradığını bildirmişti.

Geçtiğimiz bahar döneminde ise ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kripto para birimi alanında uzmanlık sağlayacak özel bir personel arayışındaydı. SEC iş başvurusunda Kripto Uzmanına çeşitli alanlarda danışmanlık yapması için yılda 239.000 dolara kadar maaş vereceğini belirtmişti.