Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,391.26
+2538.56
Ethereum
$3,064.48
+92.26
Litecoin
$80.71
+1.5
DigitalCash
$28.91
+1.45
Monero
$116.83
-2.42
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.08
+0.78
Dogecoin
$0.15
0

MIT Technology Review Dergisi: Blockchain 2019’da Normalize Edilecek

0 1.549

MIT Technology Review dergisi, 2019’un Blockchain için sıradan bir yıl olacağını savunan bir makale yayınladı. Review, bağımsız ancak tamamen Amerika Birleşik Devletleri Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün (MIT) sahip olduğu bir dergidir.

Makale, Blockchain tarihçesine ilişkin kaygısız bir bakış açısı sunuyor. 2017 yılında “küresel finansal sistemini bozması gereken bir devrim” olduğunu iddiasını dile getiriliyor. Ayrıca, 2018’de hayal kırıklığı yarattığını; hemen hemen tüm Blockchain bazlı kripto varlık ve para birimlerinin değerlerinde düşüş olduğu ifade ediliyor.

Bununla birlikte, Review, yeni yılın zirvesinde, pek çok projenin “yenilikçi ve ses çıkaran, canlı ve hatta meyve vermeye yakın” olduğunu savunuyor.

Bazı büyük şirketlerin bu yıl Blockchain temelli büyük projeleri başlatmayı planladıkları; 2019’un, “Blockchain teknolojisinin normale döndüğü yıl” olacağı ileri sürülüyor.

Review, sektörün yaklaşmakta olan dönüşümüne örnek olarak, New York Borsası (NYSE) sahibi Intercontinental Exchange (ICE) ve yatırım devi Fidelity gibi şirketlerin gelecek yıllar için kripto paraya yatırım yapması gösteriliyor.

Ayrıca, Blockchain’in çevreleyen aldatıcılığın bitmesiyle, düzenleyici onaylı kripto altyapısı tekliflerinin sektörde ana akım haline gelen önemli bir havza olduğunu savunuyor.

Review’in bir başka örneği de, akıllı sözleşme teknolojisinin çoklu yasal bağlamlarda kullanılmasını sağlayacak -kripto atasözünü “Kod yasadır”- kabul edilen bir gerçeklik haline bir adım daha yaklaştıracak şekilde gelişmesidir.

Makalenin son argümanı; bu normalleşmesinin, teknolojinin ve sektörün kripto para birimleri veren ve ilk güçlerini engelleyen Blockchain ideolojisinin önemli bir ölçüde yeniden şekillenmesini gerektireceği yönünde.

Makalede, Crypto’nun hükümet karşıtı bir hareket olarak kök saldığı ulusal kripto para birimleri ortaya çıkınca -Venezüella’nın halihazırda başlatılan tartışmalı petrol destekli kripto para birimi- Petro ya da diğer devletlerin kendi devlet destekli paraları için planları olması gerektiği vurgulanıyor.

Verilen bir başka örnek; Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde tarafından Merkez Bankası destekli kripto para birimlerinin (CBDC’ler) durumunun araştırılmasının onaylanması gösteriliyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.