Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$71,296.31
+2443.15
Ethereum
$3,577.56
+64.69
Litecoin
$94.86
+0.05
DigitalCash
$38.38
+1.12
Monero
$135.60
-2.73
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.65
+0.66
Dogecoin
$0.22
+0.03

MicroBT’nin CEO’su Telif İhlali İddiasıyla Gözaltına Alındı

0 305

MicroBT’nin CEO’su Telif İhlali İddiasıyla Gözaltına Alındı .

Yerel bir haber kaynağına göre, Bitcoin madencilik cihazları üreticisi MicroBT’nin kurucusu, yürütülen bir soruşturma kapsamında ifadesine başvurulmak üzere 8 Kasım tarihinde Shenzhen polisi tarafından gözaltına alındı. Polis, Pekin merkezli Bitmain’in teknolojisi ile ilgili fikri mülkiyet ihlali iddiaları üzerine Zuoxing Yang’ı sorguluyor.

Yang yakın geçmişte Bitmain’de işlemci tasarım direktörü olarak çalışmış, Antminer S7 ve S9 modellerini geliştirmişti. Hisseler konusunda yapılan görüşmeler sonrasında mutsuz olduğu iddia edilen Yang şirketten ayrılmıştı. Daha sonra kendi şirketi MicroBT’yi kuran Yang, 20 milyon dolar fon toplamayı başarmıştı. Bunlar yaşanırken 2017 yılında Bitmain, Yang’ın yeni şirketine patent ihlali iddiasıyla dava açtı. Ancak Yang’ın avukatları, patent davasının iptal edilmesi üzerine temyiz başvurusunda bulunmuş ve başarılı olmuşlardı.

Jihan Wu soruşturmaları yeniden mi alevlendirdi?

Haber kaynakları, polisin şu anda soruşturmaya neden devam ettiği konusunda net bir bilgi paylaşmıyor. Yang’ın tutuklanmasının, kurucu ortak Jihan Wu’nun Bitmain’e beklenmedik bir şekilde geri dönmesinden hemen sonra gerçekleşmesi ise dikkat çekiyor. Bu zamanlamayı manidar bulanlar, soruşturmaya Wu’nun dahil olduğu iddiasını öne sürdüler.

Wu, şirketin kurucu ortağı ve en büyük hissedarı olan Micree Zhan’ın görevini devralarak ekim ayında işe geri dönmüştü. Wu, geçtiğimiz ay Zhan’ı görevden almış, kendisiyle hala iletişim kurmakta olan tüm personelin kovulabileceği belirtmişti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.