Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,315.85
+311.65
Ethereum
$3,134.59
-0.91
Litecoin
$85.39
+1.66
DigitalCash
$30.31
+0.44
Monero
$120.42
+0.58
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.68
+0.42
Dogecoin
$0.15
-0

Huawei Çin Merkez Bankasıyla İşbirliği Yapacak

0 304

Huawei Çin Merkez Bankasıyla İşbirliği Yapacak .

Çok uluslu telekomünikasyon ve tüketici elektroniği devi Huawei, Çin’in merkez bankası Çin Halk Bankası’nın (PBoC) dijital para araştırma birimi ile stratejik iş birliği anlaşması imzaladı. PBoC başkan vekili Fan Yifei, Huawei’nin WeChat kanalından 4 Kasım’da yapılan açıklamaya göre, Huawe ve PBoC’nin Dijital Para Araştırma Kurumu arasında , Shenzhen’deki ana merkezinde imzalanan fintech araştırma iş birliği anlaşmasına katıldı. Duyuruda anlaşmanın detayları veya blockchain teknolojisi ve dijital para birimleri üzerine ortak bir çalışma yapılıp yapılmayacağı belirtilmedi.

Son birkaç yıldır blockchain yeteneklerini geliştirmek üzerine çalışıyor. Şirket Nisan 2018’de, Huewei ve Hyperledger’ın ortak projesi Caliper’ın başlatılmasından bir ay sonra, Hyperledger tabanlı blockchain hizmet platformu Blockchain Service’ı başlattı. Şirket Haziran ayında, Latin Amerika’ya blockchain hizmetlerini götürmeyi düşündüğünü açıklamıştı. 11 Haziran’da düzenlenen CIAB Febraban konferansında ismi açıklanmayan Huawei yöneticisi, bölgeye yakın zamanda blockchain tabanlı ürün ve hizmetlerinin getirilebileceğini belirtti.

Çin ve blockchain yarışı

Çin hükümeti son birkaç yıldır, blockchain gelişimi ve yeniliği konusunda vakit kaybetmeden son hız çalışıyor. Ülke, gelişmekte olan dağıtık defter teknolojileri konusunda bir dünya lideri olmayı hedefliyor. Çin merkez bankası, blockchain teknolojisi ve fintech’e odaklı Dijital Para Araştırma Kurumu’nu 2017 yılında kurdu. Devlet başkanı Xi Jinping, geçtiğimiz günlerde ülkenin blockchain teknolojisini daha da yaygın olarak kullanması gerektiğini dile getirdi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.