Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,317.86
+99.25
Ethereum
$3,143.55
-13.89
Litecoin
$85.33
+1.72
DigitalCash
$30.59
+0.57
Monero
$120.96
+1.33
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.76
+0.5
Dogecoin
$0.15
-0

Bankaların Düşük Faiz Gösterisinin İlacı Kripto Olacak

0 432

Bankaların Düşük Faiz Gösterisinin İlacı Kripto Olacak

Dean Witter Finans Ordinaryüs Profesörü Darrell Duffie 24 Ekim’de yaptığı röportajda, kripto paraların önümüdeki on yıl içinde bankaların iş modelini baştan aşağı değiştireceğini ileri sürdü.

Değişim durdurulamaz

Profesör Duffie kamunun, Bitcoin (BTC) gibi kripto paraların görece hala düşük olan yaygınlık seviyesi nedeniyle yanlış yönlendirilmemesi gerekitiğini belirtti. Profesör, Libra’nın gördüğü tepkilerin, dev özel girişimlerin ölüm fermanı olarak da algılanmaması gerektiğini söyledi.

“Gelecek yolda ve programa uymayan geleneksel bankalar için oldukça yıkıcı olacak.” diye belirtti.

Duffie, ister dolar destekli stablecoin, ister Facebook ürünü, ister merkez banka dijital parası formunda olsun, dijital varlık modelinin önümüzdeki on yıl içerisinde bankaların düşük faizli mevduatlara erişimi kaybetmesine neden olacağını düşünüyor. Duffie şöyle ekledi:

“Yeni ödeme yolları, mevduatlar için daha büyük bir rekabete sebep olacak. Tüketiciler, ödeme yapmak için daha hızlı yola, satıcılar ise bir bankaya ihtiyaç duymadan gelirlerine daha hızlı erişime sahip olursa, paralarını çok düşük faiz oranlarına sahip banka hesaplarında tutmazlar.”

Değişime uyum sağlayamayanlar elenecek

Nüfusun çoğunluğunun ödemeler için mevduat hesaplarına bağımlı olması, bankaların büyük kar elde etmesini sağlıyor. Bankalar buna ek olarak, kredi kartı sağlayıcılarına yüksek işlem ücretleri uyguluyor, ki bu ücret de genellikle tüketiciye yansıtılıyor. Yaygınlığın, Libra örneğinde olduğu gibi özel sektör güdümlü olması halinde, mevcut duruma büyük etkileri olabilir.

“Akıllı bankalar bu değişime uyum sağlarken, diğer yamyamlar bu düzeni sürdürmek isteyecektir.” diye belirtti. Değişime uyum sağlamayan bankalar için ise şöyle bir uyarıda bulundu:

“Gelecek yolda ve hiç iyi değil.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.