Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,781.40
-707.09
Ethereum
$3,129.01
-26.46
Litecoin
$87.65
+3.88
DigitalCash
$30.22
-0.32
Monero
$120.35
+0.37
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.12
+0.68
Dogecoin
$0.15
-0

Crypto Capital Yöneticisi Hakim Karşısında

0 262

Crypto Capital Yöneticisi Hakim Karşısında

ABD New York Güney Bölge Savcısı, Crypto Capital yöneticisi Oz Yosef’e üç suçlama ile dava açtı.

Oz Yosef,  23 Ekim tarihli dava dosyasına göre ABD yetkilileri tarafından, banka dolandırıcılığı düzenleme ve lisanssız para aktarma şirketi işletme ile suçlanıyor.

Crypto Capital, Bitfinex’i yanlış yönderdi

Dava dosyasında kripto para borsası Bitfinex’in, eski ödeme işleticisi Crypto Capital’ın dolandırıcılığının kurbanı olduğu iddiaları doğrulanıyor gibi gözüküyor. New York Başsavcılığı 25 Nisan’da, Bitfinex’in 850 milyon dolar kaybettiği ve açığı kapatmak için ilgili stablecoin işleticisi Tether’ın fonlarını kullandığı iddiasında bulundu. Bitfinex, Crypto Capital’ın şirketin parasını çeşitli ülkelerde birçok banka hesabına dağıttığını ve erişimi zorlaştırdığını ileri sürdü. Bitfinex, Crypto Capital’ın Bitfinex’in veya müşterilerinin isteği üzerine yasadışı fonları akladığı iddialarının ise ”kesinlikle yanlış” olduğunu ileri sürdü. Bitfinex, Panama merkezli ödeme işleticisinin Bitfinex adına yıllardır fonları idare ettiğini ve Bitfinex’in onlara güvendiğini, fakat yanıldıklarını açıkladı. Borsa, şöyle iddia etti:

“Crypto Capital sürekli olarak entegrasyonuna, bankacılık deneyimine, güçlü uyumluluk programına ve finansal lisanslarına değindi. Bizi Crypto Capital’ın, Bitfinex’in işlemlerini yürütmeye uygun olduğuna ikna etmeye çalışıyorlardı.”

Crypto Capital başkanı Ivan Manuel Molina Lee, 24 Ekim’de Polonyalı yetkilier tarafından, kara para aklama ve uluslararası uyuşturucu karteline dahil olma şüpheleri nedeniyle tutuklandı. Lee, Wrocław savcılığı tarafından çıkarılan Avrupa Tutuklama Emri doğrultusunda göz altına alındı. Göz altının, Polonya Adalet Bakanlığı tarafından ele geçirilen 350 milyon dolarla ilişkili olduğu söyleniyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.