Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$61,379.31
-1462.55
Ethereum
$3,029.67
-145.74
Litecoin
$79.53
-3.9
DigitalCash
$27.73
-1.18
Monero
$120.26
-5.02
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$25.68
-1.71
Dogecoin
$0.14
-0.01

Doge Coin Nedir ? Nasıl Satın Alınır ?

0 408
 Doge coin nedir ? Sorusunun cevabını sizler için hazırladık .

Kripto para birimlerine yabancı birine Dogecoin’i , nasıl bu kadar popüler bir hale geldiğini , ne işe yaradığını ve ne amaçla çıkarıldığını anlatmak oldukça zordur.
Söz konusu coin bir internet geyiğinden ortaya çıkmıştır ve çok kısa süre içerisinde işlem sıklığı nedeniyle dünyanın popüler kriptoparası olmayı başarmıştır. Pek çok gencin Bitcoin ve diğer kripto paralar ile tanışması dogecoin sayesinde olmuştur.

Doge coin nedir? Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

‘’Doge’’ Kelimesi hepimizin bildiği üzere köpek anlamına gelen İngilizce ‘’Dog’’ cümlesinin kasıtlı bir şekilde yanlış yazılmsından türemiştir. Bunun ilk ortaya çıkış nedeni olarak ise internet tarihçileri 2005 yılında Homestar Runner adlı internette yayınlanan çizgi film / kukla gösterisi türünde olan serinin bir bölümünde ortaya çıktığı belirtilmektedir.

Doge kelimesinin ‘’Dogecoin’’ haline gelebilmesi ise doğrudan bu noktadan sonra değil , Doge’nin caps şeklinde popülerlik kazanmasıyla gerçekleşmiştir. Bu internet geyiğinde Shiba İnu cinsi bir köpeğin resimleri üzerinde sanki köpeğin iç sesiyle , düşüncelerini söylüyormuş gibi karikatürize edilen ve genellikle içerikte ‘wow’ ‘’such x’’ ‘’so y’’ formatında bozuk bir ingilizce diliyle süslenen resim paylaşımları üzerinden hertürlü konu üzerinde mizah yapılmıştır.

2013 yılı ortasında Tumblr gibi platformlarda  popüler hale gelen ve yılın internet fenomenlerinden biri olan bu meme türü, doğrudan Dogecoin’in ortaya çıkmasına sebep olmuştu.

Doge muhabbeti nedir anladık, peki ya Dogecoin?

Litecoin’in bir türevi olan ve Doge geyiğinde adı geçen Shiba İnu cinsi köpeği kendi logosu haline getiren dogecoin , yazılımcı Billy Markus tarafından ortaya çıkarılmıştır. İlk etapta insanların kripto paralara olan ilgisini arttırmak amacıyla bir fikir olarak ortaya çıkmıştır.Dogecoin kısa bir sürede geyik muhabbeti olmaktaktan çıkıp realite haline gelmiş ve internetteki genç popülasyonun da benimsemesiyle çok hızlı çıkış yapan bir para haline gelmiştir.

Dogecoin Nasıl Çalışır?

Dogecoin, proof-of-work(POW) için aynı Litecoin gibi Scrypt kullanıyor ve block zamanlaması 1’er dakika olarak belirlenmiş. Buna ek olarak 4 dakikalık sürelerde zorluk seviyesinin network tarafından yeniden hesaplanması ve çıkartılabilecek olan Dogecoin miktarının sınırsız olmasından ötürü, Bitcoin gibi deflasyonel olmaması dikkat çekici özelliklerinden.

Peki ya gelecekte neler olacak? Dogecoin, Bitcoin ve diğer coinlerin yerini alır mı?

İnternet geyiklerinin ömürleri genelde pek uzun olmaz ve Doge muhabbetinin de aslında Ocak-Şubat 2014 gibi sonuna gelindiği söylenebilir. Yine de bu durum finansal bir enstrüman ve kriptopara teknolojisi içerisinde kendisine daimi bir yer edinip edinmediği konusunda bize net bir fikir vermiyor.

Doge Coin Nasıl Satın Alınır ? 

Dogecoin’de alım-satım işlemleri, genel Dogecoin ticareti hacmine göre sıralanan aşağıdaki kripto para borsaları aracılığıyla yapılabilir.

  • Koineks
  • SistemKoin
  • Binance
  • HitBTC
  •  Bittrex

DOGECOİN ALIM / SATIM İÇİN TÜM BORSALAR 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.