Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$67,131.25
+1043.13
Ethereum
$3,260.17
+74.86
Litecoin
$85.22
+0.51
DigitalCash
$31.55
+0.34
Monero
$123.43
+2.72
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$28.42
+0.24
Dogecoin
$0.16
0

İngiltere Polisi, Kripto Para Karşılığı Korsan Müzik Satışı İddiasıyla1 Kişiyi Tutukladı

0 384

İngiltere Polisi, Kripto Para Karşılığı Korsan Müzik Satışı İddiasıyla Tutuklama Yaptı

bitcoin hırsızlığı ile ilgili görsel sonucu

Para Karşılığı Korsan Müzik

Kanada’da günlük çıkan Cancouver Sun Gazetesi’nin 13 Eylül tarihli haberine göre Londra’da yayınlanmamış şarkıları çalmak ve bu şarkıları dijital para karşılığında satmak için hackleme olayına karışan 19 yaşındaki bir kişiyi tutukladı.

Manhattan Bölge Savcılık Ofisi , şarkıcıların menejer şirketlerinden gelen şikayetler’e istinaden soruşturma başlattı. Olayla alakalı olarak Londra Polis Ekiplerinden  Dedektif Nick Court şöye dedi.

“Yaşanan eylemler, avrupa genelinde müzik yapan ve karanlık ağda yayınlayan sitelerinde bunları satan suçlular hakkındaki soruşturmamızda önemli bir nokta.”

 

Kripto suçu kolaylaştırıyor mu?

Güvenlik şirketi CipherTrace’e göre şüpheliler yasa dışı işlemler için yaygın olarak kripto para kullanıyor.  2019 yılında kötü niyetli kişiler karanlık ağ platformlarında uyuşturucu , silah ticaretinin yanı sıra siber ve bankacılık bilgilerininde alım ve satımının çoğunlukla Bitcoin ile yapılıyor.

B.Milletler Uyuşturucu suçları ve siber güvenlik şefi Neil Wals, geçen aylarda kripto para birimlerinin para aklama ile mücadeleyi zorlaştırdığını söylemişti. Wals, kripto para birimlerinin suçu kolaylaştırabilecek bir gizlilik katmanı eklediğine inanıyor.

Dijital paralar eğlence sektörüne girdi bile

Diğer yandan kripto paralar sessiz  sedasız eğlence sektörüne girdi. Sektörün önde gelen isimleri yeni varlık sınıfını keşfediyor ve kabulleniyorlar. Eylül ayının başlarında Kore pop müzik devi SM Entertainment , kendi para birimini ve blockchain’ini oluşturacaklarını duyurmuştu. Sm Entertainment’ın blockchain projesi sanalve fiziksel dünyayı bir araya getireceği söyleniyor.

Küresel medya devi Warner Music Group da , CryptoKitties oluşturucusunun desteklediği yeni açık blockchain’i kullanarak dijital varlık oluşturacak. Şirketin değiştirilebilir menkul kıymet cinsinden yaptığı yaklaşık 1 milyon dolarlık yatırım , Warner Music’in içeriğini paylaşmak için yeni bir yöntem bulmayı ve sanatçılarla yeni bir etkileşim yolu oluşturmayı planlıyor.

 

BENZER KONULAR : Karanlık Ağda 800 Dolarlık Bitcoin’e 10.000 Dolarlık Nakit

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.