Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,555.42
+851.98
Ethereum
$3,180.23
-41.27
Litecoin
$83.02
-1.73
DigitalCash
$29.30
+0.13
Monero
$129.53
+3.11
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.56
-0.39
Dogecoin
$0.14
-0

IBM, Bulut Hizmeti Üzerinde Blockchain Platformunu Başlattı

0 420

IBM, blok zinciri ana ağını Avustralya’nın Melbourne kentinde bulunan veri merkezinden çıkardı. Müşterilerin uygulamalarını şirketin bulutunda çalıştırmalarına izin verileceği iddia ediliyor.

IBM platformu, Hyperledger Fabric üzerine inşa edildi. Hyperledger, Linux Vakfı tarafından barındırılan sektörler arası blockchain teknolojilerini geliştirmeyi amaçlayan bir proje.

İkinci Merkez Teknolojiyi Daha Yaygın Kullanacak

Sidney merkezli bir IBM’in veri merkezinin mart ayı sonunda açılacağı ve Tokyo, Londra, Dallas, São Paulo ve Toronto’daki diğer merkezlere katıldığı bildiriliyor. Avustralya ve Yeni Zelanda’daki IBM’in Blockchain Başkanı Rupert Colchester, ikinci bir merkezin teknolojiyi daha yaygın olarak kullanabileceğini söyledi.

Colchester, “Blockchain uygulamalarını kullanan müşteriler, Avustralya’da depolanması gereken veriler vadesine ulaştı.” dedi. Ek olarak, fiziksel altyapının kurulmasıyla müşteri verilerinin sınırları geçmeyeceğini; hükümet ve finansal hizmetlerde düzenlenmiş uygulamalar için güvenlik sağlayacağını ifade etti.

Colchester, blockchain teknolojisinin yaygın olarak uygulandığını ve Avustralya’daki tüm endüstrilerde “oldukça aktif” olduğunu ekledi. “Bugünlerde çok az eğitim seansı yapıyorum; ancak müşterilerin iş problemleri için ne kadar uygulayabileceklerini anlamaya çalıştıkları birçok tartışma var.” dedi.

Blockchain Teknolojisini Genişletiyor

Geçtiğimiz yılın eylül ayında, Avustralya’nın büyük emlak şirketi Vicinity, enerji ağı için bir blockchain çözümünün deneneceğini açıkladı. Avustralya enerji teknolojisi şirketi Power Ledger ile yapılan ortaklık sayesinde deneme, Vicinity’nin Güney Avustralya’nın Adelaide kentindeki alışveriş merkezi Castle Plaza’daki 75 milyon dolarlık güneş enerjisi programının bir parçası oldu.

IBM, blok zincirleme teknolojisini aktif olarak genişletiyor. 31 Ocak’ta Çin’den Singapur’a 108 bin mandalina portakalını sevk ettiği blok zincir tabanlı bir denemeyi tamamladı. Teknoloji, evrak işlemlerini ve gönderinin maliyetini düşürdü.

Şirket 8 Şubat’ta ABD’nin Kaliforniya eyaletinde kuraklıkla mücadele için blok zinciri ve Nesnelerin İnterneti’ni (IoT) kullanan bir projenin devam ettiğini duyurdu. IBM’in araştırma ve sensör teknolojisi sağlayıcısı SweetSense, yer altı suyu kullanımını yönetmek için blockchain ve IoT kullanmak için Colorado Boulder Üniversitesi ve kâr amacı gütmeyen Freshwater Trust ile ortaklık kurdu.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.