Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$61,940.60
+783.38
Ethereum
$2,995.34
+22.11
Litecoin
$78.68
-0.71
DigitalCash
$28.23
+0.58
Monero
$114.32
-0.7
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.25
+0.02
Dogecoin
$0.15
0

Deribit Nedir, Nasıl Çalışır, Özellikleri Nelerdir?

0 851

Merkezi Hollanda’nın Amsterdam kentinde bulunan Deribit, 2016 yılında piyasaya sürüldü. “Deribit BV” şirketi altında faaliyet gösteriyor. “Bitcoin vadeli işlem ve opsiyon platformu” olarak başlatıldı.

Deribit, Bitcoin meraklıları ve eski yatırımcılar tarafından kuruldu. Örneğin, CEO (John Jansen), Amsterdam opsiyon borsasında bir tüccardı. Minimum gecikme süresi ve maksimum fonksiyonelliğe sahip bir değişim geliştirmek için mevcut CTO (Sebastian Smyczýnski) ile birlikte çalıştı. Takımın diğer üyeleri arasında John’un küçük kardeşi CMO olan Marius ve lider geliştirici Andrew Yanovsky yer alıyor.

Deribit, bir opsiyon komisyoncusu olarak düzenlenmedi; ancak bunun nedeni Avrupalı ​​finansal düzenleyicilerin hala bu borsaların düşmesi için bir çerçeve geliştirmemiş olmaları.

Deribit Güvenli Mi?

Yatırımcıların kripto para birimi değişimi hakkında bilmek istedikleri en önemli sorulardan biri güvenli olup olmadığıdır. Güvenilmez veya güvensiz bir değiş tokuş yapmanın sonuçlarını çok iyi biliyoruz. Bir borsa güvenliğini analiz ederken aradığımız birkaç şey var. Bunlar borsa tarafındaki güvenlik veya kullanıcı tarafındaki güvenliktir.

Deribit, kuruluşundan bu yana herhangi bir güvenlik ihlali yaşamadı. Bu, bağışıklık kazandıkları anlamına gelmez; ancak doğru protokollere sahip olduklarını gösterir.

Madeni para kullanımı açısından Deribit, %95 soğuk depolama politikasından yararlandığını iddia ediyor. Bu, bu paraların güvenli bir cüzdanda çevrimdışı tutulduğu anlamına gelir. Bu durumda, cüzdanlar çok sayıda farklı banka kasasında tutuluyor.

Deribit’in zorladığı yeni kodda ve güncellemelerde güvenlik açığı olmadığından emin olmak için oldukça kapsamlı bir ödül programı var. Bu da, beyaz şapkalı korsanları böcekleri bulmaya ve siyah şapkalılardan önce ödüllerini almaya teşvik ediyor.

Ayrıca, hesaplarının gerçek zamanlı olarak denetlenmesinin yanı sıra, yetersiz finanse edilen hesapların kapatılmasını sağlayan benzersiz bir tasfiye motoru bulunuyor.

Son olarak, herhangi bir türev değişiminin işleyişi için hayati olan “risk motorlarına” da sahiptirler. Yani, gelen tüm emirleri değişim kitabına girmeden önce analiz ediyor ve uygun motorla karşılanıyor.

Kullanıcı Güvenliği

Hesap güvenliği söz konusu olduğunda kullanıcının en zayıf bağlantı olduğu göz önüne alındığında Deribit, bireysel güvenliğinizi artıracak bir dizi özelliğe sahip. Başlangıç ​​için Deribit, sunucusuyla olan tüm iletişimleri bir SSL bağlantısı üzerinden gerçekleştiriyor. Bunu, tarayıcınızın adres çubuğundaki kilit kısmına bakarak onaylayabilirsiniz. Bu, bir kimlik avı sitesinde olmadığınızdan emin olmak için giriş yapmadan önce onaylamak istediğiniz ilave bir kontrol sağlıyor.

Şifrelenmiş bir şifreniz olsa bile Deribit, size iki faktörlü kimlik doğrulama imkanı sunuyor. Bu, varsayılan olarak etkin değil. Bu yüzden giriş yaparken etkinleştirmek isteyebilirsiniz.

IP sabitlemesi de dahil olmak üzere hesap ayarlarınızda etkinleştirebileceğiniz bazı diğer güvenlik özellikleri bulunuyor. Bu, giriş yaptığınızda bir başkası, başka bir IP adresinden hesabınıza giriş yaparsa, oturumları sonlandırıyor. Ayrıca oturum zaman aşımlarını manuel olarak da ayarlayabilirsiniz. Hesaptaki hareketsizlik için standart zaman aşımı 1 hafta; ancak bunu 1 saat olarak değiştirebilirsiniz.

Deribit Ücretleri

Deribit’in bir ticaret platformu olduğu göz önüne alındığında, döviz ücretleri önemli. Bu özellikle, tasfiye edilebilecek veya teslim edilebilecek kaldıraçlı enstrümanlarla büyük miktarda hacme işlem yapıyorsanız geçerli.

İşte Deribit’te ücret yapısı şöyle;

Borsa Ücretleri

Diğer pek çok borsada olduğu gibi Deribit de “yapımcı” modelini işletiyor. Bu, Deribit kitaplarına likidite sağlayan tüccarların, alan tüccarlardan daha düşük bir ücret (hatta bir indirim) alacağı anlamına gelir. Vadeli işlemlerde üreticilere %0,02 indirim uygulanır ve %0,05 alıcı ücreti alırlar. Süresiz vadeli işlem sözleşmesine bakıldığında, üreticilerin iadesi %0.025 ve alıcı için ücret %0.05’tir.

Bitcoin seçeneklerine gelince; Deribit, ücretlere bir sınır koyuyor. Hiçbir zaman seçeneğin maliyeti %20’sinden yüksek olamaz. Bu sadece gerçekten ucuz olan para seçeneklerinin derinliklerinde olanlar için geçerli.

Tasfiye ücretleri; Deribit’in tasfiye emirleri için talep edeceği ücretlere uygulanıyor. Bunlar marjın tükendiği hesaplar için Deribit tarafından gerçekleştiriliyor. Bu durumda, ücretlerin büyük kısmı Deribit sigorta fonuna (% 0,15) gidiyor.

Finansman ve Para Çekme Ücretleri

Deribit’te borsaya para yatırma ücreti alınmıyor. Ancak para çekme işlemleri için bir ücret talep ediyorlar. Bu ücret, şu anda ağda geçerli olan madencilik ücretine dayanıyor.

Bu, açık piyasada görebileceğiniz ücretlerden biraz farklı olabilir. Bunun nedeni, geri çekilme işleminde Deribit’in sizden ağ için en uygun olduğunu düşündüğü ücreti talep etmesidir. İşlem grubuna göre biraz daha yüksek veya biraz daha düşük olabilir.

Deribit Nasıl Biriktirir?

Deribit, tüm standart müşteri destek seçeneklerine sahip görünüyor. Birincisi, iletişim sayfalarından onlara erişebileceğiniz bir dizi özel e-posta adresi var. Bununla birlikte, diğer borsalar tarafından sağlananlara benzer bir çevrimiçi irtibat bölümü bulunmuyor.

Değişiminizi doğrulamanızı gerektirmediklerinden, diğer fiat borsalarında yaptıkları gibi herhangi bir belgeyi incelemeleri için beklemeniz gerekmiyor. Bunlar genellikle bu borsalardaki en yavaş süreçler.

Onlarla daha doğrudan bir temas kurmak istiyorsanız, her zaman onların Telegram destek kanalına katılabilirsiniz. Ayrıca nispeten aktif gibi görünen bir Twitter hesabına sahipler, böylece bunları da kullanabilirsiniz.

Tabii ki, hesaba özel olmayan bir şey hakkında daha rutin bir sorunuz varsa, SSS bölümleri oldukça geniştir ve sorunuzun cevabını şurada bulabilirsiniz.

Deribit Testnet

Deribit’te, birçok borsada bulunmayan tüm kullanıcılar için canlı bir test ağı bulunuyor. Bunu ayrı bir demo hesabı olarak düşünebilirsiniz. Buna test.deribit.com adresinden erişilebilir. Başka bir hesap oluşturmanız gerekecek; ancak isterseniz aynı bilgileri kullanabilirsiniz.

Burada bir hesap açtıktan sonra demo fonu olarak 10 BTC veriliyor. Artık bunları gerçek bir hesapta olduğu gibi takas edebilir ve stratejilerinizi test edebilirsiniz. Bu, yeni başlayan ve sadece opsiyonlara / geleceklere alışmaya başlayanlar için harika bir seçenek. Veya Deribit UI hakkında bir fikir edinmek isteyen tüccarlar tarafından da kullanılabilir.

Bu alan adı, Deribit API’sinde bot geliştirmek isteyenler için de kullanışlı bir alan. Bu, canlı hesaplarda açılmadan önce onlara kripto para birimi algoritmalarını geliştirme şansı veriyor.

Finansman ve Para Çekme

İşleminizden memnunsanız ve gerçek bir hesaptan işlem yapmaya başlamak istiyorsanız, hesabınıza para yatırmanız gerekecektir. Deribit, sadece bir şifreleme şifresidir ve ne yazık ki hesabınıza herhangi bir fiat parasıyla para yatıramazsınız.

Bu nedenle, yalnızca fiat fonunuz varsa ve Deribit’le ticaret yapmak istiyorsanız; “fiat ağ geçidi değişimi” denilen uyglamayı kullanmanız gerekir. Bunlar Bitstamp, Coinbase, Kraken (veya yerel eşdeğeri) gibi borsalardır.

Bitcoin’inizi aldıktan sonra Deribit hesabınıza göndermeniz gerekecek. Bunu, çevrimiçi panelin sağ üst köşesindeki “Para Yatırma” düğmesine basarak yapabilirsiniz. Daha sonra, fonları gönderebileceğiniz bir depozito adresi oluşturmanız gerekecektir.

Bu adresi aldığınızda ve parayı gönderdiğinizde, Deribit bir onay bekleyecek ve hesabınızı tutacaktır. Bu, çoğu borsada en az üç onay gerektirdiğinden çok daha hızlı işlem yapabileceğiniz anlamına gelir.

Para çekme konusunda, bu kadar basit. İsminizle yeni bir cüzdan profili oluşturmanız ve harici cüzdan adresinizi eklemeniz gerekir. Bu yapıldıktan sonra para çekme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Deribit Avantajları ve Dezavantajları

Avantajları; şeffaf bir platformdur. Yüzde 95 oranında soğuk hava deposu bulunur. Vadeli işlemler ve opsiyonlar sağlar. Ticaret ücretleri oldukça rekabetçidir. Para yatırma ve para çekmek için ücret alınmıyor. Nispeten yüksek kaldıraç sunar. Platform olarak işlevsel grafikler sunar.

Dezavantajları; sundukları türevler düzenlenmiş değildir. Karmaşık ticaret sistemi vardır. Sadece BTC ile ilgili ürünlerde kullanılabilir. Bitcoin’de tutulan hesaplarla işlem yapılabilir. Fiat ödemesi yoktur.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.