Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,127.82
-2223.89
Ethereum
$3,132.79
-76.45
Litecoin
$84.01
-1.13
DigitalCash
$30.25
-1.14
Monero
$118.88
-3.35
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.73
-1.48
Dogecoin
$0.15
-0.01

CoinMarketCap Nedir? Kripto Para Topluluğundaki Önemi

0 468

CoinMarketCap nedir ve kripto para topluluğu için ne kadar önemlidir? Son zamanların popüler soruları bunlar. Bitcoin ne kadar, Bitcoin fiyat istatistikleri nasıldır gibi sorunların cevapları, en başta sorduğumuz sorularda gizli! Bu soruların hepsi oldukça popüler… Kripto para birimleri ile ilgili anlık fiyat bilgilerine, piyasa değerlerine ve bunun gibi özel bilgilere CoinMarketCap’tan ulaşabilirsiniz. Kripto para birimlerinin piyasa değerleri, piyasa hacimleri, dolaşımdaki arzlar, BTC hakimiyeti endeksi gibi birçok bilginin yer aldığı CoinMarketCap nedir? İşte cevabı…

CoinMarketCap Nedir?

CoinMarketCap, Amerika Birleşik Devletleri merkezli kripto para birimleri piyasa analizlerinin ve takiplerinin yapıldığı eşsiz bir platformdur. İki bin 300’den fazla kripto para birimini bünyesinde barındırır. Amerikalı bilgisayar programcısı Brandon Chez tarafından 2013 yılında kuruldu. Kripto para pazar değerleri ve fiyatları ile ilgili dünyanın en güvenilir ve doğru kaynağıdır. Kripto para birimleri için önde gelen fiyat izleme sitesidir. Hızla büyüyen kripto para birimi alanında binlerce kripto varlığını karşılaştırmak için yatırımcılar, kurumlar ve medya tarafından en çok başvurulan kaynaktır.

Şu anda dolaşımda olan bütün kripto paraların miktarını, son 24 saatlik işlem hacimlerini, son fiyat değişimlerini yüzde olarak gösterir. Ayrıca, dolaşımdaki belirli tokenlerin toplam değeri olan piyasa başlığını belirtir.

CoinMarketCap’taki bilgiler, farklı kripto para alım satım sitelerinden ve doğrudan kripto para girişimcilerinden gelen güncellemeleri aldığı için düzenli olarak güncellenir. Böylece kripto para değerleri, en doğru rakamlara olabildiğince yakındır.

Bir kripto para fiyatının hareketini platformdaki piyasa grafiğinde görebilirsiniz. Size günlük, yedi günlük, aylık ve yıllık hareketini gösterir. Böylece bir kripto paranın az veya çok değerli olup olmadığını kolayca görebilirsiniz. Ayrıca, kripto paralar toplam piyasa değerine göre sıralanır.

CoinMarketCap’ın Kripto Paralar İçin Önemi

CoinMarketCap, büyük ve küçük tüm kripto para birimlerinin hareketlerini takip eder. Günlük olarak kripto paraları kontrol etmek ve fiyat hareketini görmek için iyi bir sitedir. Her uygulama için basitleştirilmiş bir genel bakış imkanı verir. İlgilendiğiniz paralara hızlıca ulaşmayı kolaylaştırır. Döviz hesabınız için harika bir araçtır.

Bu büyük platform, hiçbir şekilde kripto para takas edebileceğiniz veya kripto paralarla ilgili tavsiyelerde bulunabileceğiniz bir site değildir. Bu nedenle diğer bilgi yerleriyle birlikte kullanmanız gereken bir araçtır. Böylece piyasa trendlerini kolayca takip edebilir ve tahminlerinizi yaparken de kripto paralara yatırım yapmaya ve kâr etmeye karar verebilirsiniz.

CoinMarketCap’taki Uygulamalar

Kripto para birimleri: CoinMarketCap’ta listelenen kripto para birimi sayısını gösterir. Şu anda CoinMarketCap’ta 2 bin 318 kripto para birimi listelenmektedir.

Piyasalar: Kripto para birimlerinin alım satım işlemlerinin yapıldığı borsaların sayısını gösteren bir veridir.

Piyasa değeri: Bu uygulama, kripto paraların toplam değerini gösterir. Her kripto paranın piyasa değerinin toplanmasıyla bulunan bir değerdir. Yukarıdaki ekran görüntüsünden kripto paraların toplam piyasa değerinin 319,7 milyar dolar olduğunu görebilirsiniz.

24 saatlik hacim: Son 24 saatte kripto para borsalarında yapılan alım-satım miktarını gösteren bir değerdir. Yukarıdaki ekran görüntüsünden 24 saatlik hacmin 74 milyar dolar olduğunu görebilirsiniz.

BTC hakimiyeti: Bu oran, bir nevi Bitcoin fiyat oranıdır. Bitcoin’in piyasa değerinin toplam piyasa değerine oranlanması sonucu bulunan bir veridir. Yukarıdaki ekran görüntüsünden BTC hakimiyetinin %62,4 olduğunu görebilirsiniz.

Kripto Para Bilgileri

CoinMarketCap, bir kripto para biriminin piyasa değerini, fiyatını, 24 saatlik hacmini, dolaşımdaki arz miktarını, 24 saatlik değişimini ve 7 günlük fiyat grafiğini ana sayfasından verir.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi ana sayfada ilk olarak Bitcoin ne kadar görebilirsiniz. Şu anda Bitcoin piyasa değerinin 199.4 milyar dolar, fiyatının 11.2 bin dolar. 24 saatlik hacminin 24,2 milyar dolar, dolaşımdaki arzının 17.799.987 BTC ve 24 saatlik değişiminin -%5,29 olduğunu görebilirsiniz.

CoinMarketCap’ta bir kripto para birimine tıklandığında ise yukarıdaki gibi bir sayfa açılır. Bu sayfa, kripto para birimi ile ilgili ayrıntılı bilgiler verir. Ekranın sol üst tarafında kripto paranın ismi ve simgesi yer alır. Altında ise piyasa değeri, web sitesi bilgisi, Blockchain erişim bağlantısı ve whitepaper gibi teknik bilgilere erişim sağlanabilir. Ekranın ortasında ise, fiyat, 24 saatlik değişim, BTC ile karşılığı, piyasa değeri, 24 saatlik hacim gibi bilgiler yer alır.

“Grafikler” bölümünde tarih aralığına göre fiyattaki değişim detaylı olarak görülebilir.

“Piyasalar” bölümünde kripto para biriminin işlem gördüğü borsadaki anlık fiyat bilgisine erişilebilir.

“Derecelendirmeler” bölümünde kripto paranın durumu ölçmek için kullanılan Temel Kripto Varlık Puanı değişim grafiğine ulaşılabilir.

“Geçmiş veriler” bölümünde kripto paranın geçmiş tarihlerdeki güne başlangıç ve kapanış fiyat bilgisi; o günkü en düşük ve yüksek fiyat bilgisi gibi verilere ulaşılabilir.

Bu arada, CoinMarketCap’ın mobil uygulamaları da bulunuyor. App Store veya Google Play’dan platformun uygulaması indirilebiliyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.