Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,799.58
+1883.22
Ethereum
$3,563.08
+57.45
Litecoin
$94.41
+0.41
DigitalCash
$38.38
+0.66
Monero
$136.78
-1.81
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.76
+0.89
Dogecoin
$0.22
+0.03

Coinbase Artık Türkiye’de – Coinbase Nedir?

0 822

Coinbase, Türkiye pazarında Türk kullanıcıların kullanımına sunuluyor. Dijital para birimi satın almak, satmak, aktarmak ve saklamak için güvenli bir çevrimiçi platform olan Coinbase, kripto para dünyasının olmazsa olmazlarındandır. Peki, Coinbase nedir?

Coinbase ve Coinbase Pro, 14 Mayıs itibariyle Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 50’den fazla ülkede faaliyet göstermeye başladı. Türkiye’den kaydolacak kullanıcılar yapacakları 600 liralık alım için 60 lira bonus kazanacak. Hem Coinbase’de hem de Coinbase Pro’da kripto paralarla alım satım yapılabiliyor.

Peki, 10 milyondan fazla kullanıcısı olan Coinbase nedir,  güvenli midir, hangi kripto para birimlerini destekler? İşte cevapları…

Coinbase Nedir?

Coinbase, Haziran 2012’de kuruldu. Tüccarların ve tüketicilerin Bitcoin, Ethereum ve Litecoin gibi dijital para birimleriyle işlem yapabileceği dijital bir para cüzdanı ve platformudur. Merkezi San Francisco Kaliforniya’da bulunuyor.

Bitcoin, 100 milyar doları aşan toplam piyasa değeri ile dünyanın en yaygın kullanılan alternatif para birimidir. Bitcoin ağı, tüm dünyadaki bireyler tarafından işletilen binlerce bilgisayardan oluşur.

Coinbase, dijital para birimi satın almak, satmak, aktarmak ve saklamak için güvenli bir çevrimiçi platformdur. Misyonu, dünyaya açık bir finansal sistem oluşturmak ve insanların dijital para birimlerini yerel para birimlerine çevirip dönüştürmelerine yardımcı olmaktır. Bu alanda lider bir dünya markası olmayı hedeflemektedir.

Coinbase Ne Yapar, Hangi Kripto Para Birimlerini Destekler?

Coinbase, kripto para birimini satın almanın en kolay yollarından biridir. API kullanarak birçok uygulamanın kurulduğu bir platformdur.

  • Coinbase, dijital para biriminin alım satımını kolaylaştırır.
  • Coinbase’deki çevrimiçi cüzdanlar, arkadaşlar veya tüccarlar arasında dijital para göndermek veya almak ücretsizdir.
  • Güvenlik ve yedeklemelerle ilgili önemli çalışmaları vardır.
  • Basit bir arayüzle bir cüzdan, takas ve ticari araçlar sunar.

Bunun yanında; kullanıcılar banka hesaplarını, kredi kartlarını veya banka kartlarını Coinbase hesaplarına bağlayarak, Amazon gibi bir çevrimiçi mağazadan bir ürün satın aldıkları gibi kripto para birimleri satın alabilirler.

Kullanıcılar Coinbase’i, seçtikleri miktarda kripto parayı ABD dolarına dönüştürmek ve mevcut banka hesaplarına aktarmak suretiyle kripto para birimlerini satmak için de kullanabilirler. Coinbase’de kripto para alımları çoğu büyük bölgeye açıkken, Avustralya ve Kanada’dan gelen kullanıcılara satış yapılamamaktadır.

Coinbase nedir sorusunun devamında hangi para birimini desteklediği sorgulanır. Coinbase; Bitcoin , Litecoin ve Ethereum ve Bitcoin Cash’in yanı sıra gelecekte belirtilmeyen yeni şifreli para birimlerini de destekler.

Coinbase Güvenli midir?

Coinbase, çevrimiçi kripto para birimini satın almak ve satmak için en güvenli ve en güvenilir yerlerden biri olarak kabul edilir. Şirket, Mitsubishi UFJ Financial Group gibi şirketlerden finansal destek almaktadır. Müşteri fonlarının yüzde 98’i çevrimdışı depoda tutulmaktadır. Coinbase’deki tüm kullanıcı fonları, web sitesinin güvenlik ihlallerine veya saldırılarına karşı sigortalıdır.

Şirketin sigorta poliçesi potansiyel bir hack sırasında kaybedilen fonlar için kullanıcıları tam tazmin üzere ayarlanmıştır. Bir başkasının hesaplarına erişim izni verme, giriş bilgilerini paylaşma (kullanıcı adı ve şifre gibi) veya iki faktörlü kimlik doğrulama gibi güvenlik özelliklerini sağlama gibi kullanıcı ihmali nedeniyle bireysel hesaplardan çalınan fonları korumaz.

Coinbase’de Neden Satın Alma Sınırları Var?

Coinbase, dolandırıcılığa karşı önlem almak ve hesap güvenliğini artırmak için hesaplara alış ve satış limitleri koyuyor. Alış ve satış limitleri genellikle hesaba bir telefon numarası ve fotoğraf kimliği gibi daha fazla kullanıcı bilgisi eklendiğinde ve hesap birkaç işlem gerçekleştirdikten sonra artar.

Bu Borsa Neden Bu Kadar Popüler?

Coinbase, özellikle popülerdir; çünkü Bitcoin alım satım hizmetleri sunan ilk şirketlerden biridir. Sadece pazarda bir ihtiyaç gördü, doldurdu ve rakiplerinden ayıran yeni özellikleri entegre etmek için daha fazla zamanı oldu.

Coinbase’in popülerliğinin bir başka nedeni de, kullanıcı dostu tasarımı ve basitleştirilmiş alım / satım sürecidir. Coinbase kullanıcılarının, çoğu zaman kripto para biriminde yeni olan insanları korkutabilen kendi donanım veya yazılımla kripto para birimi cüzdanlarını yönetmeleri gerekmez. Ayrıca, ilk hesap kurulumu tamamlandıktan sonra, birkaç saniye içinde kripto para alım satımı yapılabilir.

Resmi Coinbase Uygulamaları Var mı?

Resmi Coinbase mobil uygulamaları mevcuttur. iOS ve Android mobil cihazlar ve tabletlerde kullanılabilir. Her iki sürüm de temel alım satım işlevselliğini destekler ve sık sık güncellenir. Windows telefonu için Coinbase akıllı telefon uygulaması yoktur; ancak web sitesine tüm mobil cihazlarda bir web tarayıcısı üzerinden erişilebilir.

Coinbase Ücretleri Ne Kadardır?

Coinbase hesabı oluşturmak ve sürdürmek tamamen ücretsizdir. Bununla birlikte, belirli eylemler için ücret alınır.

Coinbase’de kripto para birimi alımı ve satımı için seçilen ödeme yöntemine (banka havalesi, kredi kartı veya PayPal) ve işlemin hacmine bağlı olarak %1.49 ila % 4 arasında bir hizmet ücreti alınır. İşlemler tamamlanmadan önce ücretler her zaman Coinbase’de listelenir.

Coinbase, Coinbase hesaplarından yazılım veya donanım cüzdanlarına kripto para birimi gönderme ücreti almaz; ancak para biriminin transferin ilgili blok zincirinde işlenmesini sağlamak için bir ücret düşer .

Coinbase Müşteri Desteğine Nasıl Ulaşılır?

Coinbase, müşterilerin ihtiyaç duyduğu bilgilerin çoğunu içeren kapsamlı bir destek sayfası sunar. Hesaba özel destek için, kullanıcılar çevrimiçi destek sohbet hizmetini kullanabilir ve güvenlik ihlali ve oturum açma sorunları gibi acil konular için ayrıntılı isteklerde bulunabilirler.

Coinbase hakkında daha fazla bilgi için tıklayın!

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.