Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,635.45
-25.76
Ethereum
$3,232.06
+35.31
Litecoin
$86.23
+1.15
DigitalCash
$31.34
-0.25
Monero
$120.68
+0.42
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.18
+0.05
Dogecoin
$0.16
0

Api Nedir?

0 1.366

Api Nedir?

Dijital dünyada en çok kullanılan kavramlardan birisi olarak ön plana çıkan API kavramı, Application Programming Interface açılımına sahiptir. Türkçeye çevrilmiş haliyle Uygulama Programlama Arayüzü olarak genel olarak açıklanabilir. Uygulamaların, servislerin veya platformların sahip olduğu özelliklere dışarıdan izin verilen şartlar dahilinde kullanıcıların ulaşabilmesine olanak sağlama görevini üstlenen arayüz olarak açıklanır.

Kullanım sürecinde uygulamaların, servislerin veya platformların kendilerine ihtiyaç duyulmadan sunulan fonksiyonel özelliklerini kullanabilmek aynı zamanda içeriklerini edinebilmek mümkün hale gelir. Genel itibariyle erişimlerin belirli seviyedeki sınırlandırmalarını gerçekleştirmek Api sayesinde mümkündür. Gerçekleştirmek istenen her erişim için uygulamadan sunulan özel bilgilerin kullanılması da güvenliği sağlanırken, pratik bir kullanımı beraberinde getirir özelliktedir.

API’nin sahip olduğu en önemli özellikler arasında herkes açık olarak kullanılabilmesi ve aynı zamanda geliştirmeye izin vermesidir. Tercihlere bağlı olarak kullanımının gerçekleştirilebileceği alanların farklı olmasıyla beraber, sunduğu olanaklar bakımından ayrıcalıklı bir teknolojidir. Basitçe kullanılabilir olması sayesinde farklı servislerin geliştirilebilmesine olanak sağlamasıyla dijital dünyanın olmazsa olmazları arasında yer alır.

API Ne Amaçla Kullanılır?

API sayesinde, yapılacak olan işlemlerin tek tek alınması yerine tek bir arayüz üzerinden yürütülebilmesi mümkündür. İhtiyaçlara uygun olarak hazırlanan her şeye kolaylıkla ulaşabilmede etkili olması sayesinde, günümüzde çok sayıda popüler platformun tercih ettiği özelliklere sahip olarak ön plana çıkar.

Youtube, Google, Mailchimp, Facebook ve benzeri çok sayıda popüler uygulama aktif olarak API kullanır. Api kripto para sektörün de ise en çok otomatik trade uygulamalarında kullanılır. Birçok borsa da kullanıcılarına otomatik işlemler yapabilmesi için Api hizmeti sağlamakta. Otomatik trade bot’u nedir bilmiyorsanız Trade Bot’u Nedir? adlı makalemizi okumanızı öneririz.

Web geliştiricileri tarafından sıklıkla tercih ediliyor olmalarıyla beraber, belirli bir platforma doğrudan erişimde bulunmak yerini onu çok daha kolay şekilde hizmete sunma hedefine sahiptir. API’lerin izin yetkisi gerektirmesindeki en önemli sebep şifrelemedir. Her platformun kendisine özgün özel şifrelemesi bulunduğu gibi API kullanılırken de erişim izninin sağlanmasında etkili olur.

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın: FacebookTelegramTwitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.