Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,315.85
+311.65
Ethereum
$3,134.59
-0.91
Litecoin
$85.39
+1.66
DigitalCash
$30.31
+0.44
Monero
$120.42
+0.58
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.68
+0.42
Dogecoin
$0.15
-0

Vitalik Buterin: Bu ICO Dolandırıcılığını Ortadan Kaldıracağım

0 525

Vitalik Buterin: Bu ICO Dolandırıcılığını Ortadan Kaldıracağım.

 

Ethereal Summit şu anda Tel Aviv’de gerçekleşiyor. Daha ilgi çekici panellerden biri Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin’dir. “Ethereum 2.0 İle Vitalik’te Soru ve Cevap” başlıklı tartışma, ölçeklenebilirlik , çözümleri de dahil olmak üzere ağın geleceği ile ilgili birçok konuya değindi. 

Son birkaç ayın en sıcak trendlerinden biri olan Decentralized Finance (DeFi), Buterin, 2017’den bu yana çok fazla endişe uyandıran bir konuya değindi: kabul edilemez dolandırıcılık İlk Para Teklifleri (ICO’lar). 

Kamu Çıkarı Projeleri: ICO’larda Uygun’a Çevirme

ICO’lar , 2017’de ve 2018’in çoğu boyunca çok sıcak bir konuydu. Ancak, ortaya çıktığı üzere, projelerin çoğu vaatlerini yerine getirmekte başarısız oldu ve para topladıkları ürünü geliştiremedi ve uygulayamadı. Bu yüzden birçok insan onları aldatıcı buluyor. 

Zirvede Vitalik Buterin , son birkaç aydır oldukça sıcak olan merkezi olmayan finans kavramının mümkün kıldığı bir çözümü önerdi. 

Çözüme “kamu çıkar projeleri” olarak atıfta bulundu ve aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Bu, ICO fikri üzerine bir buçuk yıl önce sahip olduğum bir fikir. Yani fikir, insanların sadece parayı gönderecekleri ICO’lar olan projeler yerine, ve onlar da uzaklaşıyorlar, insanların tokenlerini akıllı bir sözleşmeye koydukları bir plana sahipsiniz. […] Geliştiriciler yalnızca belirteçlere erişemez, onları alamazlar. Bunun yerine, paranın bir araya gelmesi veya başka ilginç bir şey […] olur ve ardından ilgi geliştiricilere gider. ”

Başka bir deyişle, insanlar belirli bir projeye kör bir şekilde güvenmek yerine, belirteçlerini akıllı bir sözleşmeye kilitlerlerdi. Bu para daha sonra belirli bir faiz oranı sağlayan bir DeFi çözümüne dağıtılacak ve projenin gelecekteki çabalarını bu şekilde finanse edecekti. 

Bu fikir oldukça ilginç, çünkü yatırımcıların riskini ortadan kaldırıyor. Paraları akıllı bir sözleşmeyle kilitleneceğinden, Buterin’in dediği gibi bu, proje ekibinin “Endonezya’da falan” kaybolma riskini ortadan kaldıracak. 

Ä°lgili resim

Merkezi Olmayan Finansman Gücü

Merkezi Olmayan Finansman, belki de son birkaç aydır kripto topluluğu içinde en sıcak konulardan biri olmuştur ve oldukça hızlı bir şekilde yakalanmaktadır. 

Temel olarak, geleneksel finansal sistemler, blok zinciri temelli teknolojilerin merkezi olmayan doğasını kullanarak, söz konusu sistemleri daha hızlı, daha ucuz ve en önemlisi küresel olarak erişilebilir hale getirecektir. 

Buterin’in sözleriyle: 

“DeFi’nin prensipte sunduğu şeyler için çok heyecanlıyım. Dünyanın herhangi bir yerindeki herkesin birbirlerini ödemelerine izin veren bir sisteme erişebilme […] ve temelde kendi finansal risklerini seçmelerine izin verme fikri benim için çok güçlü. Bu, birçok insanın erişemeyeceği bir şey. ”

Yine de Buterin, insanların henüz test edilmemiş oldukları ve sıfırdan başarısız olma şansı olmadıklarından dolayı paralarını DeFi protokollerine koymaya teşvik edilmemeleri gerektiği konusunda uyardı.

Binance ; Piyasa yapıcısının saldırısı bir hata oldu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.