Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,349.41
+73.6
Ethereum
$3,089.82
-18.41
Litecoin
$79.64
+1.63
DigitalCash
$28.23
-0.02
Monero
$121.97
-0.21
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.20
-0.18
Dogecoin
$0.16
-0.01

Facebook’un Blockchain Başkanı: Libra Yeni Para Yaratmayacak .

0 379

Libra toplulukta dalgalar yapmaya devam ediyor. Libra’nın yaratıcısı ve Calibra’nın başkanı David Marcus, diğer şeylerin yanı sıra, planlanan istikrarlı kazanmanın, Libra’nın yeni para yaratmadığı için ulusların parasal egemenliğini tehdit etmeyeceğini belirtti.

Libra Ulusal Egemenliğe Meydan Okuyamaz

David Marcus’a karşı son tepkiye yanıt , Libradan geldi . Facebook’un projesinin yalnızca “daha ​​iyi bir ödeme ağı ve mevcut para birimleri üzerinden çalışan bir sistem olmayı ve tüm dünyadaki tüketicilere anlamlı bir değer sunmayı” hedeflediğini belirtti.

Yürütme, Libra’nın 1: 1 oranında bir “güçlü para sepeti” ile destekleneceğini belirterek devam etti; bu, Libra’nın her bir birimi için rezervinde eşdeğer bir değerin bulunacağı anlamına geliyor. Marcus ayrıca “kesinlikle egemen Milletler eyaleti olarak kalacak” diye yeni bir para yaratılmayacağını belirtti.

Facebook’taki blok zinciri başkanı, şirketin tüm endişelerin etkili bir şekilde ele alındığından emin olmak için merkez bankaları, düzenleyiciler ve milletvekilleri ile yakın çalışmaya devam edeceğini belirtti.

ECB Toplantısı ve Boşluğu

Marcus’un mesajlar Benoit Coeure, Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi, sonra geldi denilen ciddi test eksikliğinden ışığında stablecoins doğru sert bir düzenleyici yaklaşım. Basel’deki Uluslararası İskanlar Bankası’nda (BIS) düzenlenen bir etkinlikte, yedi aylık grubun stablecoins grubunun giderek daha popüler dijital para birimleri tarafından ortaya konan düzenleyici kaygıları tartışmak üzere bir araya geldiği bir konuşma yaptı.

“Stablecoinler, özellikle küresel bir ödeme sistemi çalıştırmak için gereken ölçekte büyük ölçüde denenmemiş durumda… Düzenleyici onay için bar yüksek olacak.”

Facebook’un planlanan stabilcoini, ABD, Birleşik Krallık, AB, Avustralya ve Kanada’dan gelen veri koruma görevlilerinin kargaşasındaydı ve olası gizlilik sorunları dikkat çekti. Libra Derneği geçen ay bazı destekçilerinin kendilerini projeden uzaklaştırmaya başladıkları zaman büyük bir darbe aldı.

Tartışma Fransa ve Almanya’nın Libra ile savaşacaklarını ve hatta yasaklayacaklarını açıkladıkları zaman devam etti .

Libra 2020’de piyasaya sürülmeye başlandı, ancak Facebook’un blok zinciri girişimi, gelecek yıl serbest bırakılması için ele alınması gereken çok sayıda düzenleyici zorlukla karşı karşıya görünüyor.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.