Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,132.57
-498.71
Ethereum
$3,066.38
-36.87
Litecoin
$82.63
+1.21
DigitalCash
$29.97
+0.44
Monero
$118.62
+1.35
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.38
-0.02
Dogecoin
$0.16
0

Vitalik Buterin’den Ethereum ZK-SNark Hakkında Açıklamalar

0 427

Yakın tarihli bir paylaşımda, Ethereum kurucu ortağı ve CEO’su Vitalik Buterin, Ethereum ağının ölçeklenebilirliğini artırmak için ZK-Snark özelliğini kullanma planını öne sürdü. Paylaşımda, tartışmak üzere Coinbase, Kraken ve Binance’in eski CTO’su Balaji Srinivasan’ın da adını verdi.

ZK-Snarks özelliğinin önemi

Vitalik’in yazdığı ifadelere göre ZK-Snark güçlü bir teknoloji. Ayrıca, ZK-SNARK’ların, sorumluluk kanıtı protokollerinin gizliliğini basitleştirmede ve geliştirmede önemli bir rol oynayacağını vurguluyor. Temel hesaplamanın tamamlanması uzun zaman alsa bile, kullanıcıların Z-Snarks kullanarak kanıtları hızlı bir şekilde kontrol edebilecekleri şekilde nasıl oluşturabileceklerini söylemekte. Ek olarak, “ZK” (“sıfır bilgi”) işlevi başka bir özellik ekler: ispat, bazı hesaplama girdilerini gizleyebilir.

Ethereum CEO’su, ayrıca, Validium akıllı sözleşmesinin öneminden de bahsetti.

Binance CEO’sundan Vitalik’in planına olumlu yanıt

Binance CEO’su “CZ”, Buterin’in Twitter’daki paylaşımına olumlu yanıt vererek, Binance ekibinin bunu uygulayacağını ve açık kaynak haline getireceğini söyledi.

Ethereum’un CEO’su, kripto topluluğunda hiçbir yerde bir borsaya sahip olmamaya yaklaştığımızı umduğunu söyledi. Ancak bu, borsanın kendisinden ziyade cüzdan katmanında yapılabilir. Cüzdanı kurtarmak mümkün olabilir ve belki de küçük meblağlarla uğraşan yeni kullanıcılar ve yasal nedenlerle bu tür önlemlere ihtiyaç duyan kurumlar için çok merkezi kurtarma seçenekleri olmalıdır. Buna ek olarak, ZK-SNARK, gizliliği daha etkin bir şekilde artırmakla ve daha az bellek kullanmakla kalmaz, aynı zamanda ağ hızını da artırır. Bu yüzden de ETH fiyatı için de ilerleyen süreçte bu durumun bir katkı sunduğunu görmek mümkün olacaktır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.