Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,132.57
-498.71
Ethereum
$3,066.38
-36.87
Litecoin
$82.63
+1.21
DigitalCash
$29.97
+0.44
Monero
$118.62
+1.35
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.38
-0.02
Dogecoin
$0.16
0

LTC harcama sırasında anonim nasıl kalınır ?

0 687

LTC harcama sırasında anonim nasıl kalınır?

Litecoin’de Anonim Kalmak? Litecoin, birçok blok zinciri gibi anonimdir. Bu, sıradan bir gözlemcinin, kime ait olduklarını bilmeden cüzdanları ve işlem kimliklerini temsil eden alfabe ve sayı dizelerini görebileceği anlamına gelir. Ancak, kullanıcıların anonimliği, ciddi blockchain analizine tabi tutulduğunda sorgulamaya çağrılır.

Bunun nedeni, Litecoin’in çatallandığı ve kodun daha hızlı işlemler için değiştirildiği bir bitcoin varyantı olmasıdır. Gerçekte, gizlilik artırıcı bir dijital para birimi bile olmayan Litecoin Bitcoin’den daha özeldir. Bunun nedeni, Litecoin ağında yapılan tüm işlemlerin herkese açık olmasıdır, bu nedenle her cüzdanın işlem geçmişi izlenebilir. Daha da kötüleşir, çünkü cüzdan sahibi, bir değişim kullanırken veya çevrimiçi ürün satın alırken doğrulama sırasında olduğu gibi herhangi bir noktada gerçek kimliklerini eklerse, onları izlemek kolaylaşır.

Borsaların paraları reddettiği veya işaretlediği durumlar da var, çünkü “kusurlu ” olarak kabul ediliyorlar. Bu genellikle fungible olmayan kripto para birimleriyle olur. Litecoin kurucusu Charlie Lee, Ltc’nin gizliliğine doğru çalışıyor olsa da, kullanıcılar aldıkları LTC’NİN kaynağından asla emin olamayacakları için farkında olmadan parayı alma riski altındadır.

LTC kullanırken nasıl anonim kalınabilir ?

Kripto para biriminin kurucusu Ocak ayında Twitter’da, Litecoin geliştirici ekibinin odak noktasının, madeni para kullanımını özel hale getirmek için açık bir teklifle ölçeklenebilir ve gizli işlem üzerinde olacağını belirtti. Bu arada, kullanıcılar hala blockchain analizi ile açık ağın sömürülmesinden kaynaklanabilecek gizlilik sorunlarına maruz kalmaktadır. Peki bir LTC sahibi fonlarını bilgisayar korsanlarından nasıl güvence altına alabilir ve ağı anonim olarak kullanabilir?

Tumblers, kullanıcıların gizlilik gibi konularda rahatsız edilmeden LTC ağında işlem yapabilecekleri araçlar olarak devreye girer. Bir Litecoin tumbler veya karıştırma hizmetinin birden fazla işlevi vardır, genel amacı ağın ve  kullanıcının gizliliğini korumaktır. Bunun yanı sıra bir tür karıştırma nedeniyle ‘kusurlu paralar’ kullanımına işaretleme gibi öngörülemeyen durumlara maruz kalır .

Bu aksiliklere önlemenin en iyi yolu Litecoin Mikser kullanılmasıdır.  Bu hizmet, bitcoin’i karıştıranlar gibi çalışır BitcoinMix.org ayrıca sağlar. Madalyonun sahiplerini cüzdanlarından ayırmak ve bu madeni paraların işlem geçmişini gizlemek için özel algoritmalar kullanıyorlar.

Bunu yapmak için, Hizmet tarafından tutulan paraları karıştırır. Litecoin tumbler aracılığıyla gelen işlemleri gönderir ve daha sonra sahibi tarafından belirlenen adrese ‘yeni LTC paraları’ gönderir. Bu, blockchain analizini, izleyicileri, izleyicileri ve diğer casusluk gözlerini parçalarında etkili bir şekilde durdurur ve LTC sahiplerini anonim hale getirir.

Karıştırma servisinin cüzdanının kullanımı, sahibinin cüzdanını, bu tür insanlara gereksiz yere maruz kaldığında dengesini görebilecek kötü niyetli oyunculara aşırı maruz kalmaktan korur.

https://bitcoinmix.org/ltc

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.