Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$65,101.77
-1855.1
Ethereum
$3,206.95
-42.53
Litecoin
$85.02
-0.01
DigitalCash
$30.86
-0.69
Monero
$121.38
-2.09
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.18
-1.21
Dogecoin
$0.16
-0.01

Ripple Ceo’su Şeffaflığımız bizi saldırılara açık hale getirdi

0 282

Ripple Ceo’su Şeffaflığımız bizi saldırılara açık hale getirdi .

Projeyi saran zorluklara imada bulunan Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Ripple’ın şeffaflığının onu saldırılara açık hale getirdiğini ileri sürdü.

“Kripto alanındaki diğer herkesten 10 veya 100 kat daha şeffafız”

Garlinghouse 9 Ekim’de, Morgan Creek Digital Assets’in kurucu ortağı Anthony Pompliano’nun sunduğu Off The Chain yayınındaki röportaj sırasında birçok yanlış haber bulunduğunu ve bunun bir sebebinin de Ripple’ın ”kripto topluluğundaki diğer herkesten on veya yüz kat daha şeffaf olması” olduğunu belirtti. Garlinghouse:

“Şeffaflığımız bizi saldırılara açık hale getirdi […] Ripple örnek olarak liderlik etmeye çalıştı.”

Pompliano, dinleyicilerin en çok sorduğu sorunun Ripple’ın XRP token satışlarını yürütmesiyle ilgili olduğunu açıkladı. CEO, şirketin Ripple ekosisteminin başarısını ve sağlığını en çok düşünen taraf olduğunu, gerekirse tokenları yok edip XRP’nin değerini düşürebileceklerini, çok fazla miktarda XRP’ye sahip olduklarını tekrarladı.

Garlinghouse Ripple’ın XRP token birikimlerini nasıl idare ettiğini açıkladı. Açıklamaya göre şirket, her biri 1 milyar XRP içeren ve her ay bir tanesi açılan 55 emanet yarattı.

Ripple, piyasaya sürülen XRPlerin yüzde 80’ini yeni yaratılan emanetlere geri aktarıyor. Ripple emanetlerin sahibi olsa da, sözleşmeler üzerinde firmanın istediği zaman açmasını engelleyen kriptografik işaretler bulunuyor.

Ripple kalan XRP ile tokenları programlanabilir bir şekilde veya borsa dışı olarak kurumsal müşterilere satıyor.

Garlinghouse’ın açıklamasına göre piyasa artık daha likit olduğu için, borsa dışı satışlar azalıyor.

Garlinghouse Ripple’ın XRP’yi günlük piyasa hacminin 10 baz puanında sattığını tahmin ediyor, yani XRP hacminin yüzde 99,9’u Ripple ile bağlantılı değil.

İlgili resim

“Kripto ve blockchain’i bu ölçekte kullanan tek örneğiz, nokta.”

Garlinghouse, Ripple’ın “kripto ve blockchain’i bu ölçekte kullanan tek örnek” olduğunu ileri sürdü

Garlinghouse uzun süreli bir Bitcoin yatırımcısı olduğunu kabul etse de, konu blockchain girişim çözümleri olunca, Ripple’ın deney aşamasını geçip uygulamaya geçen tek proje olduğunu belirtti.

Garlinghouse’ın Bitcoin ve XRP arasındaki ilişkiye dair yorumları, belki de Ripple ile ilgili devam eden karmaşıklıklar nedeniyle bir başka sorunu gündeme getirdi.

CEO, Ripple’ın kurucularıyla birlikte bazı eski Bitcoin mühendislerinin de XRP defterinin oluşturulma sürecine dahil olduğunu, fakat XRP defterinin Ripple şirketi var olmadan önce yaratıldığını ekledi.

Topluluk üyeleri şirketi, XRP ile olan ilişkisini gizlemek konusunda eleştirmişti.

Bir yıl boyunca Ripple’ın baş piyasa stratejisti olarak çalışan eski Bloomberg TV spikeri Cory Johnson, ”Ripple’ın XRP ile olan ilişkisi Chevron’un petrol ile olan ilişkisine benzer.” açıklaması nedeniyle eleştiri yağmuruna tutuldu.

Garlinghouse da benzer bir karşılaştırmayı daha önce başka bir tartışma için kullanmıştı: XRP’nin menkul kıymetler olarak sınıflandırılma ihtimali.

“Exxon çok fazla miktarda petrole sahip. Bu petrolü menkul kıymet yapmıyor.” diye belirtti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.