Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,772.27
+2410.69
Ethereum
$3,053.42
+109.89
Litecoin
$81.40
+3.39
DigitalCash
$29.71
+1.98
Monero
$116.68
+4.36
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.19
+1.43
Dogecoin
$0.16
+0.01

Telegram, SEC’in Eyleminin Ardından Yatırımcıların Sorularını Yanıtladı

0 486

Telegram, SEC’in Eyleminin Ardından Yatırımcıların Sorularını Yanıtladı .

Telegram Open Network (TON) geliştiricileri, Amerikan yasa düzenleyicilerinin 1,7 milyar token satışının yasadışı olduğunu duyurmasının ardından yatırımcıların sorularını yanıtladı.

SEC, 18 aydır geri dönüşte bulunmadı

TON’un yatırımcılara gönderdiği mektuba göre şirket 18 aydır, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) TON blockchain’i ile ilgili geri bildirim almaya çalışıyor. Mektupta şöyle belirtiliyor:

“SEC’in bu şartlar altında dava açmayı tercih etmesine şaşırdık ve üzüldük, SEC’e katılmıyoruz.”

Dava 24 Ekim’de görülecek

Telegram söz konusu mektupta durumu, ilgili tarafların çıkarları doğrultusunda en iyi şekilde çözmek için çabalamaya devam edeceklerini, buna piyasaya sürme tarihinin ertelenip ertelenmeyeceğini açıklamanın da dahil olduğunu belirtti.

SEC, Telegram’ın ilk coin arzını (ICO) yasadışı ilan etmesinin ardından geçici yasaklama emri çıkarmak için dava açtı. Dava 24 Ekim’de New York’ta görülecek.

New York Times teknoloji muhabiri Nathaniel Popper, haberin ardından 12 Ekim’de gönderdiği tweet ile Telegram’ın 1,7 milyar dolarlık ICO’suna katılan Benchmark, Sequoia ve Lightspeed gibi üst düzey yatırımcılara dikkat çekti. Popper:

“SEC’in Telegram kripto projesini durdurma kararı, projeye 1,7 milyar dolar yatırım yapan ve yasal onay alacağını düşünen büyük girişim sermayesi şirketleri arasında endişe uyandırdı. Bu şirketlerin arasında Benchmark, Sequoia ve Lightspeed bulunuyor.”

Dün, TON yatırımcıları için özel Telegram kanalında geçmiş tüm gönderiler kaldırıldı ve yasal karışıklıklar nedeniyle bir süre ara verileceği duyuruldu.

telegram sec ile ilgili görsel sonucu

SEC, kripto konusunda netliğe sahip olmamakla eleştiriliyor

SEC, kripto paralar ve ICOlar konusunda netliğe sahip olmamakla eleştiriliyor. ABD Kongresi’nden bir grup kanun yapıcı Eylül ayında kurumun başkanı Jay Clayton’a, kripto paralar konusunda daha net bir rehber yayınlamalarını talep eden bir mektup gönderdi. Daha öncesinde ise milletvekili Warren Davidson, katılımcıların ICOlar ve kripto için mevcut yasal çerçeve ile ilgili görüşlerini dile getirdiği bir kripto toplantısına ev sahipliği yaptı.

Özgürlükçü düşünce kuruluşu Competitive Enterprise Institute’un kıdemli üyesi John Berlau geçtiğimiz aylarda, SEC’in kripto paralara olan yaklaşımını, dönüştürücü yenilikleri öldüren bir yük olmak ile eleştirmişti. Berlau ayrıca, kurumun kripto paraları menkul kıymet olarak sınıflandırması halinde, blockchain teknolojisinin işlevselliğinin etkileneceğini ileri sürdü. ABDli kanun yapıcılar Nisan ayında, kriptoları menkul kıymetler yasalarından hariç tutmayı hedefleyen Token Sınıflandırma Yasası’nı tanıttı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.