Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,742.39
+166.19
Ethereum
$3,056.05
-7.71
Litecoin
$80.96
-0.38
DigitalCash
$29.76
+0.84
Monero
$119.58
+3.51
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.99
-0.02
Dogecoin
$0.15
0

Portekiz Vergi Cenneti Olabilir , Yalnızca Kripto Kullanıcıları için Değil !

0 316

Portekiz Vergi Cenneti Olabilir , Yalnızca Kripto Kullanıcıları için Değil !

Duyuruya göre, Portekiz vergi kanununun 9 (27) (d) maddesi uyarınca hizmet sunumuna tabi kripto para birimi ödemeleri KDV’den muaf tutulmaktadır. Bu, yalnızca Portekizli şirketler, KDV, sosyal güvenlik ve gelir vergileri gibi çeşitli vergilere tabi olduğundan, bireyler için geçerlidir.

Bu duyuru, kripto para alım satım işlemcileri için bir başka vergi indirimi uygulamaktadır:  Kural 5717/2015 satışından elde edildiğini beyan eden , vergiden muaf olacaktır. Şubat 2018’de yayınlanan karara göre, paralar normalde% 28 vergi oranına tabi olan Portekiz kanununda tanımlandığı gibi finansal ürünlerin satışından elde edilirse, kripto para birimlerinin satışı sermaye kazanımı olarak nitelenmez. Buna ek olarak, kripto para birimi alım satım işlemleri, diğer şartlar altında% 28 vergi oranına tabi olan yatırım geliri olarak kabul edilmeyecektir.

Karar sadece bireyler için geçerli olduğundan, alım satım işlemlerinden veya diğer faaliyetlerden elde edilen ticari gelirler kişisel gelir vergisi için kademeli oranlara tabidir. 

Ülkedeki vergi rejimine aşina olan herkes için bu iki karar şaşırtıcı değildir. Aslında , varlıklı ve yüksek net değerli bireyleri çekmek için özel olarak tasarlanmış düzenlemelerle, vergi mükellefleri için çok dostane bir ülke olarak kabul ediliyor.

Geleneksel olarak diğer birçok ülkede ücretli olsa da,sakinlerine uygulanan miras , hediye veya servet vergisi yoktur . 

portekiz kripto ile ilgili görsel sonucu

Bunlar önemli vergi avantajları için ayrılmıştır .Dünyanın her yerinden yüksek değerli uzmanları çekmek amacıyla vergi sakinleri. STEM ve sanat içindeki çoklu mesleklerin, mimardan yatırımcıya yüksek değeri olduğu düşünülmektedir.

Bu yüksek değerli, normal olmayan gruplar, gelir vergilendirmesinde% 25 orana sahiptir, diğer yerleşik gruplara uygulanan% 48 oranındaki vergiden kaçınır ve temettüler, sermaye kazancı ve yatırım geliri için% 28 vergi oranı öderler. kripto para birimi yatırımcıları ve tüccarları içeren Portekiz hükümetinin neden sürpriz olmadı.

Yukarıdakilerin tümü Portekiz’e taşınacak kadar ikna edici ise, ikamet kuralları kontrol edilmeye değer.

Bir kişi, 12 aylık bir süre boyunca Ülkede 183 günden fazla (ardışık veya değil) geçirirse, bir Portekiz sakini olarak kabul edilir. Vergi asistanı olan ve önceki beş yıl boyunca Portekiz’de asistanlık olarak vergilendirilmemiş bir kişi, alışılmadık vergi ikamet edenler için özel vergi rejimi için başvurabilir. Ancak, beş yıl içinde, kripto para birimi ticaretini vergisiz bir işlem olarak gören daha fazla ülke olabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.