Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,781.40
-707.09
Ethereum
$3,129.01
-26.46
Litecoin
$87.65
+3.88
DigitalCash
$30.22
-0.32
Monero
$120.35
+0.37
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.12
+0.68
Dogecoin
$0.15
-0

Kucoin hack olayı Ethereum fiyatını nasıl etkiler ?

0 657

Kucoin hack olayı Ethereum fiyatını nasıl etkiler ?

Ethereum tabanlı merkezi olmayan borsada token satmak, bilgisayar korsanının Ether ( ETH ) elde etmesine izin verse de bu, aklandığı anlamına gelmez.Ethereum blockchain ağında yapılan tüm işlemler blockchain kaşifleri kullanılarak izlenebilir, yani tokenler Ether’e dönüştürülse bile çalınan miktarlar hala iz bırakacaktır. Bu, borsaların bozuk fonlarla ilişkili herhangi bir değişim adresini askıya alabileceği (ve muhtemelen yapacağı) anlamına gelir.

1 günlük Eter tablosu

1 günlük Eter tablosu. Kaynak: TradingView.com

Bir ihlalin hemen ardından on milyonlarca dolar değerinde izlenen fonları satmaya çalışmak risklidir. Tüm büyük borsalar tetikte ve bu özel durumda Tether ( USDT ), KuCoin hack’iyle bağlantılı fonları dondurdu.

Bitfinex ve urgan üst düzey teknik yönetici Paolo Ardoino Bariyer USDT ait 33 milyon $ değerinde dondu söyledi ama Ardoino fonlarını dondurmak için izlenmesi gereken sıkı kurallar vardır bir takip açıklamada vurgulandı.

“Tether, 2 durumda fonları dondurmaya karar verebilir: – kolluk kuvvetleri / düzenleyici talep – fonlar kurtarılamaz adreslere gönderilir (tamamen bağın takdirine bağlı olarak) Bu yetenek, kripto kullanıcılarının aptalca dolandırıcılıklara katılma veya daha az dikkat gösterme yetkisi vermez.”

Tether, KuCoin ile temasa geçen Binance ve Bybit gibi fonları ve büyük borsaları aktif olarak takip ederken, fonları satmak giderek zorlaştı. KuCoin CEO’su Johnny Lyu şunları söyledi :

Bu konuda çalışmak için Huobi, Binance, OKEx, BitMax ve Bybit gibi birçok büyük kripto borsasının yanı sıra blockchain projeleri, güvenlik kurumları ve kanun uygulayıcılarla temas halindeyiz. Bazı etkili önlemler alındı ​​ve yakında daha fazla ayrıntıyla güncelleme yapacağız. “

Bilgisayar korsanı, ETH almak için ERC-20 jetonlarını sattı, ancak işlemler ve Ethereum adresleri Etherscan kullanılarak izlenebilir.

Mevcut büyük merkezi olmayan borsaların gizlilik çözümleri olmadığından, ERC-20 tokenleri borsaların takip etmesi için izler bırakacaktır. Bu nedenle, birçok analist, Ether tokenlerinin hareketinin ve piyasa satışının, Ether fiyatı üzerinde baskı oluşturacağından endişe duymuyor.

Uniswap, çalınan paralar için tercih edilen yer olacak mı?

Ardoino’ya göre, çalınan ERC-20 jetonlarını Uniswap gibi merkezi olmayan bir borsada satmak ilginç sonuçlar doğuruyor.

Gelecekte, merkezi olmayan borsaların, kullanıcılara hitap etmek için gizli işlemler gibi gizlilik çözümleri uyguladığını öne sürdü. Ardoino şöyle dedi :

Bunun ilginç yansımaları olabilir. Şeffaf bir DEX’te gerçekleşirken aklamaya bakarken, benim için birkaç husus ortaya çıkıyor: Likidite sağlayıcıları lekelenecek mi? Gizlilik anahtardır, muhtemelen bir sonraki DEX gizli işlemleri kullanmalıdır. “

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.