Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,757.17
+1322.72
Ethereum
$3,562.91
+63.14
Litecoin
$94.23
+0.71
DigitalCash
$38.31
+0.43
Monero
$135.08
-2.64
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.55
+0.79
Dogecoin
$0.22
+0.03

Bu hafta izlenecek en iyi 5 kripto para birimi: BTC, DOT, CRO, XEM, XTZ

0 324

Bu hafta izlenecek en iyi 5 kripto para birimi: BTC, DOT, CRO, XEM, XTZ

Hafta sonu bilgisayar korsanları , KuCoin borsasındaki bir dizi sıcak cüzdandan yaklaşık 150 milyon dolarlık kullanıcı fonunu çaldı . Önceki hackleme vakaları genellikle kripto fiyatları üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir, ancak haberler Bitcoin’in ( BTC ) fiyatını düşürdüğü ve büyük altcoinlerin neredeyse hiç bütçesi olmadığı için.

Square CEO’su Jack Dorsey, İnsan Hakları Vakfı ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda , “güvenliğin mükemmelleştirilebilecek bir şey olmadığını” ve saldırganların önünde kalmak için sürekli bir çaba olduğunu söyledi.

Dorsey, Bitcoin ve blockchain’in her bit içeriğinin sonsuza kadar “ona bağlı her düğümde” sonsuza kadar var olacağı bir gelecek olduğunu ekledi.

Günlük kripto piyasa verileri görünümü.  Kaynak: Coin360

Günlük kripto piyasa verileri görünümü. Kaynak: Coin360

Öte yandan CryptoCompare’den kısa süre önce yayınlanan veriler , kripto para borsasında işlem gören ürünlerdeki (ETP) işlem hacimlerinin Ağustos ortasında günde yaklaşık 186,5 milyon $ ‘dan Eylül ortasında ortalama 48 milyon $’ a düştüğünü gösteriyor.

ETP hacminin büyük bir kısmı Grayscale’in ürünlerinden geliyor ve verilere göre, bunlar üzerindeki ticaret hacimleri Eylül ortasında günde yaklaşık 40 milyon dolara düştü. Bu, yatırımcıların kripto piyasalarının yükselişine devam etmesini beklerken alımlarını durdurduğunu gösteriyor.

Bu hafta bir trend hareketi başlatabilecek ilk 5 kripto para biriminin grafiklerini inceleyelim.

BTC / USD

Bitcoin, 24 Eylül’de yükseliş trendinden yükseldi ve o zamandan beri 10.800 dolarlık dirence yakın konsolide ediyor. Bu, ayıların rahatlama rallisini mevcut seviyelerde durdurmaya çalıştığını, ancak boğaların fiyatın 10.500 doların altına düşmesine izin vermediğini gösteriyor.

BTC / USD günlük grafik.  Kaynak: TradingView

BTC / USD günlük grafik. Kaynak: TradingView

Genellikle, bir dirence yakın sıkı konsolidasyon, kısa vadeli boğaların daha yüksek seviyeler bekledikleri için pozisyonlarını kapatmak için acele etmediklerini gösterir. 10.800 $ ‘ın üzerindeki bir kapanış (UTC saati) 11.178 $’ a hareketle sonuçlanabilir, ancak ayıların bu seviyeyi savunması bekleniyor.

Düz hareketli ortalamalar ve orta noktanın hemen altındaki göreli güç endeksi, arz ve talep arasında bir denge olduğunu göstermektedir.

11.178 $ ‘lık bir kırılma, avantajı boğalar lehine eğebilir ve 12.460 $’ a yükselebilir. Tersine, BTC / USD çifti 9.835 doların altına düşerse, ayılar komuta olacak.

BTC / USD 4 saatlik grafik.  Kaynak: TradingView

BTC / USD 4 saatlik grafik. Kaynak: TradingView

4 saatlik grafik, paritenin yükseliş trendinden gelen ralliyi takiben bir bayrak paterni oluşturduğunu gösteriyor. Bu kurulumun kırılması, 11.178 $ ‘lık genel direnç direncine yükselme olasılığını artıracak.

RSI, 50’ye yakın destek alıyor ve hareketli ortalamalar, boğalar için hafif bir avantaj sağlayan bir yükseliş geçişini tamamladı.

Bununla birlikte, boğaların fiyatı 10.824 $ ‘ın üzerine çıkarmadaki başarısızlığı muhtemelen kar rezervasyonunu çekecek ve ayılar çifti 10.558 $’ ın altına düşürmeye çalışacak. Başarılı olurlarsa, yükseliş trendi kırılma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

DOT / USD

Polkadot ( DOT ), boğalar ve ayılar arasındaki kararsızlığı gösteren büyük bir simetrik üçgen desen oluşturmuştur. Bu belirsizlik, fiyat üçgenin üstünde veya altında kırıldıktan sonra çözülecektir.

DOT / USD günlük grafik.  Kaynak: TradingView

DOT / USD günlük grafik. Kaynak: TradingView

Ayılar, DOT / USD çiftini üçgenin destek çizgisinin altına batırır ve sürdürürse, satıcıların aşırı güçlü alıcılara sahip olduğunu gösterecektir. Boğalar 3,50 dolarlık desteği korumaya çalışacaklar, ancak altında bir kırılma fiyatı 2,00 dolara çekebilir.

20 günlük üstel hareketli ortalama (4,59 $) düşmeye başladı ve RSI negatif bölgeye düştü, bu da ayıların üstünlük sağlamaya çalıştığını gösteriyor.

Parite mevcut seviyelerden çıkıp üçgenin direnç çizgisinden çıkarsa, bu olumsuz görüş geçersiz olacaktır. Yukarı yönde izlenmesi gereken bir sonraki hedef 5,50 dolar ve onun üstünde 6,50 dolar.

DOT / USD 4 saatlik grafik.  Kaynak: TradingView

DOT / USD 4 saatlik grafik. Kaynak: TradingView

Aşağı eğimli hareketli ortalamalar ve negatif bölgedeki RSI, kısa vadeli avantajın ayılarda olduğunu gösteriyor. Ayılar, konumlarını daha da sağlamlaştırmak için fiyatı üçgenin altına düşürmek zorunda kalacak.

Ancak parite, üçgenin destek çizgisinden tekrar keskin bir şekilde toparlanırsa, boğaların agresif bir şekilde bu desteğe düşüşte alım yaptıklarını gösterecektir. Alıcılar fiyatı üçgenin üzerine çıkarabilirse, kartlarda 5,50 $ ‘a hızlı bir hareket olabilir.

Bu varsayımların aksine, fiyat üçgenden keskin bir hareket yapmazsa, her iki tarafın da hakimiyetini kuramadığı anlamına gelecektir. Böyle bir durumda parite birkaç gün menzile bağlı kalabilir.

CRO / USD

Crypto.com Coin ( CRO ), 0.144743 $ ‘ın altında bir arıza durumunda tamamlanacak ve kapanacak (UTC saati) bir alçalan üçgen modeli oluşturdu. Uzun bir yükseliş trendinin ardından, bu düşüş eğilimi, altcoin’in zirveye çıkma eşiğinde olabileceğini gösteriyor.

CRO / USD günlük grafik.  Kaynak: TradingView

CRO / USD günlük grafik. Kaynak: TradingView

20 günlük EMA (0.157 $) düşmeye başladı ve RSI negatif bölgede işlem görüyor ve bu da ayılara avantaj sağlıyor. Fiyat 0.144743 doların altında kalırsa, CRO / USD çifti 0,10607 dolarlık hedef hedefe düşebilir.

Bununla birlikte, parite 0.144743 $ desteğinden geri dönerse, boğaların bu seviyeye düşüşlerde alım yaptığını gösterecektir. Daha sonra fiyatı üçgenin direnç çizgisinin üzerine çıkarmaya çalışacaklar.

Başarılı olurlarsa, düşüş kurulumunu geçersiz kılar ve 0.183416 $ ‘a ve üzerinde 0.191101 $’ a yükselişe neden olabilir.

CRO / USD 4 saatlik grafik.  Kaynak: TradingView

CRO / USD 4 saatlik grafik. Kaynak: TradingView

Parite şu anda 0.151649 $ ve 0.154582 $ gibi dar bir aralıkta işlem görüyor, bu da arz ve talep arasında bir denge olduğunu gösteriyor.

Fiyat 0.151649 $ ‘ın altına düşerse, avantaj ayılar lehine kayacak ve düşüş olasılığını 0.144743 $’ a yükseltecektir.

Parite mevcut seviyelerden çıkarsa ve 0,154582 $ ‘ın üzerinde kalırsa, bu olumsuz görünüm geçersiz olacaktır.

XEM / USD

Boğalar, NEM’i ( XEM ) 26 Eylül’de düşen kama deseninin direnç çizgisinin üzerine itti ancak kırılmayı sürdürmek için mücadele ediyorlar. Ayılar şu anda fiyatı tekrar kama içine çekmeye çalışıyor.

XEM / USD günlük grafik.  Kaynak: TradingView

XEM / USD günlük grafik. Kaynak: TradingView

XEM / USD çifti 20 günlük EMA’dan (0.115 $) geri dönerse, boğaların düşüşte alım yaptığını göstereceği için olumlu bir işaret olacaktır. Boğalar fiyatı 0.127 $ ‘ın üzerine çıkarabilirse, XEM / USD çifti 0.14 $’ a ve ardından 0.1690655 $ ‘a yükselebilir.

Yükselen 50 günlük basit hareketli ortalama (0.105 $) ve pozitif bölgedeki RSI, boğaların hafif bir avantaja sahip olduğunu gösteriyor.

Ayılar fiyatı hareketli ortalamaların altına düşürürse bu yükseliş görünümü geçersiz hale gelir ve mevcut kırılmanın bir ayı tuzağı olduğunu gösterebilir.

XEM / USD 4 saatlik grafik.  Kaynak: TradingView

XEM / USD 4 saatlik grafik. Kaynak: TradingView

Ayılar çifti tekrar kama içine batırıp sürdüremedi, bu da boğaların son düşüşü koparma seviyesine satın aldığını gösteriyor. Şimdi fiyatı 0,1260149 $ ‘ın üzerine çıkarabilirlerse, yukarı hareket başlayabilir.

Boğalar için kolay bir yol olması pek olası değil çünkü ayılar ralliyi 0.13 $ ‘dan sonra tekrar 0.145 $’ dan durdurmaya çalışacaklar.

Bu varsayımın aksine, ayılar fiyatı hareketli ortalamaların altına çekebilirse parite 0,10 dolara düşebilir.

XTZ / USD

Tezos ( XTZ ), 20 Eylül’de 2.2080 $ desteğinin altına düştü ve bunu 21 Eylül’de 1.9117 $ ‘a düşerek takip etti. Her iki hareketli ortalama da aşağı doğru eğiliyor ve RSI negatif bölgede, bu da ayıların galip gelmek.

XTZ / USD günlük grafik.  Kaynak: TradingView

XTZ / USD günlük grafik. Kaynak: TradingView

Şu anda, ayılar düşüş trendi çizgisinde geri çekilmeyi durdurmaya çalışıyor. Başarılı olurlarsa, XTZ / USD çifti 1.9117 $ ‘a düşebilir ve bu destek de kırılırsa düşüş 1.50 $’ a kadar uzayabilir.

Bununla birlikte, boğalar fiyatı düşüş trendi çizgisinin ve 20 günlük EMA’nın (2.37 $) üzerine çıkarabilirse, en son bozulmanın bir ayı tuzağı olduğunu gösterecektir. Yukarı yönde ilk hedef 2.7434 dolar ve bu seviyenin üzerinde yukarı hareket 50 günlük SMA’ya (3.04 dolar) ulaşabilir.

Yatırımcılar RSI’yi izleyebilirler çünkü 40 seviyesinin üzerinde bir kırılma, düşüş eğiliminin zayıflayabileceğinin ilk işareti olacaktır.

XTZ / USD 4 saatlik grafik.  Kaynak: TradingView

XTZ / USD 4 saatlik grafik. Kaynak: TradingView

Ayılar düşüş trendini sürdürmeye çalışırken, boğalar 1.915 $ seviyesine yakın bir çift dip paterni oluşturmaya çalışıyor. Ayılar fiyatı 2,09 doların altına çekebilirse, 1,9117 dolara düşme olasılığı yüksektir ve düşüş trendi devam edebilir.

Bu varsayımın aksine, eğer boğalar fiyatı düşüş trendi çizgisinin üzerine çıkarabilir ve genel direnç 2.2788 $ ‘a çıkarabilirse, kartlarda kısa vadeli bir tersine dönüş olabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.