Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,087.05
+1580.78
Ethereum
$3,053.11
+60.62
Litecoin
$80.40
+0.48
DigitalCash
$28.85
+1.09
Monero
$115.73
-0.9
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.91
+0.52
Dogecoin
$0.15
0

Jaguar Land Rover, Akıllı Cüzdanları Entegre Ediyor

0 314

Jaguar Land Rover tarafından test edilen yenilikçi araç hizmetleri kripto para kullanıcılarını sevindirecek! Buna göre, sürücüler hareket halindeyken ödeme yapabilecek ve kripto para birimi kazanabilecek. Otomotiv devi, bu hizmet için IOTA Vakfı ile ortaklık kurdu.

Jaguar Land Rover, kullandıkça kripto para kredisi kazandıracak! “Akıllı Cüzdan” teknolojisi sahipleri, araçlarının trafik sıkışıklığı veya yoldaki çukurlar gibi verilerini navigasyon sağlayıcılarına veya yerel yetkililere otomatik olarak bildirerek kredi kazanabilecek. Sürücüler, daha sonra bukredileri kahve gibi ödüller için kullanabilecek. Otomatik ücret ödemeleri, otopark ücretleri ve elektrikli araçları için akıllı şarj sistemlerini rahatça kullanabilecekler. ‘Akıllı Cüzdan’, sürücülerin bazı günlük hizmetler için ödeme yapmak üzere esnek değişiklikler yapma veya birden fazla hesaba kaydolma gereksinimini ortadan kaldırıyor.

En Yeni Kripto Teknolojisi

‘Akıllı Cüzdan’, en yeni kripto teknolojisini kullanıyor. Jaguar Land Rover, bu ödemeleri yapmak ve almak için ‘dağıtılmış hesap defteri’ teknolojilerini kullanmak için IOTA Vakfı ile ortaklık kurdu. Diğer benzer sistemlerin aksine, yapısı nedeniyle, işlem yapmak için bir işlem ücreti gerekmiyor. Ayrıca, işlemler zamanla ağın tamamında daha hızlı hale geliyor. 2025 yılına kadar bağlı 75 milyar cihaz içereceği tahmin ediliyor. Sürücüler ayrıca geleneksel ödeme yöntemlerini kullanarak ‘Akıllı Cüzdan’ı doldurabilecek.

Gelişmiş bağlantı teknolojisi, İrlanda Shannon’daki yeni Jaguar Land Rover yazılım mühendisliği üssünde deneniyor. Mühendisler, Jaguar F-PACE ve Range Rover Velar dahil olmak üzere, zaten ‘Akıllı Cüzdan’ işlevine sahip birkaç araçta yeni teknolojiyi deniyor.

Trafik Durumunu Bildirerek Kripto Para Kazanılacak

Yeni nesil teknoloji araştırması, Jaguar Land Rover’ın sıfır emisyon, sıfır kaza ve sıfır tıkanıklık elde etmeyi hedefleyen “Hedef Sıfır” stratejisinin bir parçasını oluşturuyor. Bunun için aracın, geleceğin akıllı kentinde veri toplayıcı olarak ayrılmaz bir rol oynadığı ortak bir ekonomi geliştirmek hedefleniyor. Örneğin, ‘Akıllı Cüzdan’ hizmetleri, canlı trafik güncellemelerinin paylaşılması ve sürücülere alternatif rotaların sunulmasıyla trafiğin azalmasını teşvik edecek. Böylece egzoz emisyonları önlenecek.

Jaguar Land Rover Yazılım Mimarı Russell Vickers, yeni teknoloji ile ilgili şunları söyledi; “Geliştirmekte olduğumuz bağlı otomobil teknolojileri dönüştürücü olacak. Jaguar veya Land Rover’ınızı eviniz veya ofisiniz dışında üçüncü bir alana dönüştürecek. Gelecekte, otonom bir otomobil kendisini bir şarj istasyonuna götürebilir, şarj edebilir ve ödeyebilir. Ayrıca otomobilin sahibi paylaşma ekonomisine katılmayı seçebilir. Trafik sıkışıklığı gibi faydalı verileri paylaşarak ödüller kazanabilir.”

Jaguar Land Rover, Ürün Mühendisliği İcra Direktörü Nick Rogers da, şunları söyledi: “Shannon yazılım geliştirme merkezimiz, sürücülerin verileri güvenli bir şekilde paylaşmalarını ve araçlarından ödeme yapmalarını sağlayarak, insanların hayatlarını daha iyi hale getirmek için kripto para biriminin kullanımını artırıyor. İngiltere’deki mühendislik merkezimizle birlikte çalışan Shannon ekibi, insanların otomobillerinde geçirdikleri zamanın çoğunu kazanmalarına yardımcı olacak. Bu sofistike bağlantılı teknolojilere öncülük ediyor ve test ediyoruz.”

Ayrıca, “Jaguar Land Rover, otomobilleri herkes için daha güvenli, daha temiz ve daha akıllı hale getirmeye çalıştığımız için özerk, bağlı, elektrikli ve ortak hareketlilik teknolojisini benimsiyor.” dedi.

“Sürücüler Kendi Dijital Paralarını Kazanabilir”

IOTA Vakfı Ortaklık Direktörü Holger Köther da, şunları kaydetti; “Akıllı teknolojimiz, otopark ve geçiş ücretlerinde makineden makineye ödemeleri mümkün kılıyor. Ayrıca sürücülerin kendi dijital paralarını kazanmaları için fırsatlar ortaya koyuyor. IOTA destekli otomobil cüzdanını uygulamada Jaguar Land Rover ile ortaklık kurmaktan heyecan duyuyoruz.”

Yenilikçi Shannon Ar-Ge tesisinde uzmanlar, gelecekteki Jaguar ve Land Rover araçlarında elektrifikasyon ve kendi kendine sürüş özelliklerini desteklemek için yeni teknolojiler geliştiriyor. İrlanda Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Shannon ekibi, gelecek nesil araçlar için gelişmiş sürücü destek sistemleri özelliklerini araştırmanın yanı sıra yeni nesil elektrik mimarisini de geliştiriyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.