Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,909.51
-760.4
Ethereum
$3,055.66
-56.95
Litecoin
$82.81
+1.62
DigitalCash
$29.94
+0.2
Monero
$118.06
-1.61
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.32
+0.1
Dogecoin
$0.15
0

11 Milyon Dolarlık IOTA Hırsızlığı İle İlgili Bir Şüpheli Tutuklandı

0 396

Kripto para birimi IOTA cüzdanlarından 11 milyon doların üzerindeki hırsızlık, dolandırıcılık ve kara para aklama soruşturmasında 36 yaşındaki bir kişi tutuklandı. Soruşturma uluslararası polis teşkilatlarının işbirliği ile yürütüldü.

Avrupa Polis Teşkilatı (Europol), IOTA soruşturmasının ayrıntılarına ilişkin bir bildiri yayınladı. Soruşturmayı İngiltere’deki Güney Doğu Bölgesel Organize Suç Birimi ve Almanya’daki Hessen Eyalet Polisi, İngiltere Ulusal Suç Ajansı ve Europol ile birlikte yürüttü. Şüphelinin, İngiltere Oxford’da yapılan arama emrinin ardından tutuklandığı bildirildi.

Şahsa ait bazı elektronik cihazlara da el konuldu. Şüphelinin tutuklanmasına yol açan operasyon, 11 milyon doların üzerinde IOTA’nın çalınmasının ardından başlatıldı. Ocak 2018’den bu yana 85’ten fazla mağdurdan 11 milyon dolar değerinde IOTA’nın çalındığı belirlendi. Hessen polisi, kripto cüzdanlarından çalınan para raporlarını ele aldı.

Tutuklanan şüphelinin, iotaseed.io etki alanında barındırılan kötü niyetli bir IOTA tohum üretecini kullandığı iddia edildi. Kontrol ettiği kullanıcılar için özel anahtarları kullanmasına yol açacak tohumlar ürettiği belirtildi. Alman savcılar, geçen yılın temmuz ayında İngiltere’de yaşayan şahsı, dolandırıcılıktan sorumlu şüpheli olarak tanımladı.

Çinli kripto para borsası ZB.com, borsanın iki günde yaklaşık 30 bin dolar kazandığı bildirildikten sonra yerel polise başvurdu. Ayrıca, bu ayın başlarında Hint polisinin 5 milyar rupi (yaklaşık 70.4 milyon dolar) içeren bir kripto dolandırıcılığı yapmakla suçlanan bir grubun bir ortağını tutukladığı haberi geldi.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.