Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,879.99
-842.42
Ethereum
$3,140.66
-30.06
Litecoin
$88.44
+4.09
DigitalCash
$30.32
-0.53
Monero
$120.84
+0.02
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.40
+0.68
Dogecoin
$0.15
-0

İran, Kripto Madenciliği Ekipmanları İthalatına İzin Vermedi

0 431

İran Gümrük İdaresi, devletten onay alınmaması nedeniyle ülkeye dijital para madenciliği ekipmanı ithal etmek için lisans vermedi.

Tahran merkezli Mehr Haber Ajansı’ndaki habere göre, İran Gümrük İdaresi Başkan Yardımcısı (IRICA) Jamal Arounaghi, konuyla ilgili açıklama yaptı. Ajansın ülkeye kripto para birimi madencilik araçlarını ithal etmek için herhangi bir lisans vermediğini açıkladı.

Ülkede kripto para birimi madencilik ekipmanı yasaklanmıştı. Ancak, IRICA ithalat için bilgisayar tarifeleri ve merkezi işlemcilerle ilgili olarak tanımladığı bir tarife oranı belirledi. Arounaghi, tarife oranının varlığının, bir maddenin yasadışı ya da devlet tarafından onaylandığını belirtmediğini söyledi. Bunun, IRICA’nın bazı yasadışı uyuşturucular için bir tarife planı olduğunu kaydetti. Bakan, hükümet kripto madenciliği ekipmanı ithal etmesine izin verirse, IRICA’nın ilgili direktifleri geliştireceğini söyledi.

Temmuz ayının başlarında İran makamlarının Bitcoin (BTC) madenciliğine dönüşen vatandaş sayısının artmasıyla uğraştığını ve yaptırımlarla zarar gören bir ekonomiyle başa çıkma aracı olarak kullandıklarını bildirmişti.

İran’ın Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Mohammad Javad Azari Jahromi de, ülkenin “kripto madenciler için bir cennet” haline geldiğini belirterek, “Madencilik işi yasada yasak değil, hükümet ve Merkez Bankası Gümrük Bürosu’nda yeni düzenlemeler yapılıncaya kadar madencilik makineleri ithalatı yasaklandı.” demişti.

Amerikan Demokrasi Savunma Vakfı (FDD), yakın zamanda yayınlanan bir raporda, ülkeleri uyarmıştı. FDD, İran’ın da dahil olduğu ABD’ye karşı çıkan ülkelerin kripto para birimi kullanımının mevcut ve gelecekteki risklerini değerlendirdi.

FDD, ülkelerden birinin diğer ulusları, petrol yaptırımları gibi büyük bir emtia ihracatına dayanan devlet bazlı bir kripto para birimini kullanmaya ikna ettiği senaryoya karşı uyardı.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.