Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,590.25
+234.65
Ethereum
$3,188.78
-33.75
Litecoin
$84.90
-0.75
DigitalCash
$31.66
+0.02
Monero
$123.34
+3.39
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$28.18
-0.11
Dogecoin
$0.16
-0

Damian Collins: Libra, Büyük Dolandırıcılığa Açık

0 376

İngiltere Parlamentosu’nun kıdemli yetkililerinden ve Facebook eleştirmeni Damian Collins, Libra projesini araştırmak istiyor. Collins, Libra’nın büyük dolandırıcılığa açık olduğunu söyledi.

İngiliz Parlamentosu, “Cambridge Analytica” veri skandalını takiben şirkete 18 aylık soruşturma açmıştı. İngiliz Parlamentosu Dijital, Kültür, Medya ve Spor Komitesi Başkanı Damian Collins, Londra merkezli Financial News’a röportaj verdi. Collins, ​​röportajda Facebook’a olumsuz tutumunu sürdürdü.

İngiltere Parlamentosu’nun alt meclisinde Parlamento Üyesi (MP) Collins, Libra’nın sosyal medya devine çok fazla güç vereceğini ifade etti. Ayrıca, Facebook’un milyarlarca kullanıcının kişisel finansal verilerini işleyebilme konusundaki endişeleri de artıracağını belirtti. Facebook’un adı, son yıllarda birçok gizlilik skandalına karışmıştı.

Collins, Libra’nın Facebook tarafından çıkarılıp kontrol edilebileceği ve “Facebook Walled Garden” dışındaki kimsenin erişemeyeceği için “büyük dolandırıcılığa açık olacağını” iddia etti.

Milletvekili, Facebook’un Libra’yı fiziksel sınırları olmayan ve yalnızca CEO Mark Zuckerberg tarafından denetlenen kendi ülkesine dönmesine izin vermesini önerdi.

“Facebook’un Veri Gizliliği İhlalleri Endişe Verici”

İngiliz milletvekilleri, şubat ayında yaptıkları açıklamada, Facebook’un demokrasiyi ve vatandaşların haklarını korumak için yeni bir düzenleyiciye tabi olmasını istedi. Milletvekilleri, sosyal medya devinin “bilerek veri gizliliğini ve rekabet yasasını ihlal ettiğini” söyledi.

O dönemde Collins, Facebook’un “hem veri gizliliğini hem de rekabet karşıtı yasaları kasıtlı olarak ve bilerek ihlal ettiğini” savundu. Ayrıca, “yetersiz kalan ön düzenleme yasasının sona ermesi gerektiğini” belirtti. Ayrıca, Facebook’u, İngiliz yetkililerin sorularına eksik ve hatta yanıltıcı cevaplar vermekle suçladı.

Avrupa Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi, kısa bir süre önce, Facebook’un Libra coinini küresel düzenleyiciler tatmin olana kadar başlatmayacağını açıkladı.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.