Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,604.11
+558.89
Ethereum
$3,577.90
+4.69
Litecoin
$95.43
+0.25
DigitalCash
$38.61
+0.67
Monero
$137.54
+1.17
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$32.17
+0.58
Dogecoin
$0.20
+0.02

Hindistan’da 14 Milyon Dolarlık Kripto Dolandırıcılığı İddiası

0 384

Hindistan Mumbai polisi, tahminen 1 milyar rupi (14 milyon doların üzerinde) değerindeki kripto dolandırıcılığı iddiası ile 4 şüpheliyi tutukladı.

İngilizce yayın yapan medya kuruluşu The Times of India’da yer alan kripto dolandırıcılığı haberinde 4 şüphelinin ismi yer aldı. Delhi’de; Ashok Goyal Jaipurya, Asif Malpani, Baljit Singh Saini ve Pradeep Arora isimli şüphelilerin tutuklandığı bildirildi.

Planın başında yer aldığı iddia edilen Goyal’ın banka hesaplarından bazılarının dondurulduğu bildirildi. The Times of India, ayrıca, aldatmaca tanıtım etkinliklerine katılan isimsiz bir Bollywood aktörünün de sorgulanacağını belirtiyor.

Hindistan yasa uygulayıcıları ilk önce iddia edilen sahtekarlığı ortaya çıkardı. İlk dört şüpheli şubat ayında tutuklandı; ancak yakın zamana kadar Goyal tutuklanmadı. Kovuşturmaya yol açan ilk şikayet, Hindistan’ın Gujarat eyaletine bağlı Surat şehrinde yapıldı. Yaklaşık 150 bin dolarlık bir eşdeğerinden feragat edildiğini iddia eden bir kişi tarafından şikayet edildi.

Hint polisi ayrıca ocak ayının başında, 5 milyar rupilik (yaklaşık 71.6 milyon $) kripto para dolandırıcılığı yapmakla suçlanan ayrı bir grubun ortağını tutukladı.

Kısa süre önce oraya çıkarılan bir başka kripto dolandırıcılığında ise, “Morgan Rockwell” olarak da bilinen Morgan Rockcoons, San Diego federal mahkemesinde kripto para birimi ile ilgili iki konuyla suçladı. Bunlar; “Bitcointopia” adlı bir kripto şehri projesi için sahip olmadığı arsayı satmak ve lisanssız bir iş gönderen işletmeden para kabul etmek suçlarıydı.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.