Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$61,241.46
-2096.38
Ethereum
$2,980.46
-111.82
Litecoin
$79.36
+0.7
DigitalCash
$27.67
-0.4
Monero
$113.77
-11.13
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.31
-0.9
Dogecoin
$0.14
-0.01

Hindistan’ın En Büyük Kripto Para Borsası Kapandı.

0 466

Hindistan’da aktif olarak faaliyet gösteren ve ülkenin en büyük kripto para borsaları arasında baş sıralarda yer alan Zebpay, tüm borsa hizmetlerini duyurduğunu açıkladı. Merkez bankasının kripto para piyasasında bankacılık yasağını takip eden süreç içerisinde önce borsa hizmetlerini durduğunu sonrasındaysa tüm borsa hizmetlerinin kapandığı duyuruldu.

2015 yılında kripto para üzerine çalışmalara başlayan Zebpay, hızlı yükseliş ivmesi göstermeyi başarmıştı. Hindistan’da en çok indirilen Bitcoin cüzdanı haline gelmesi kısa süren kripto para borsası, 2017’nin 2.çeyreğinde açıklanan verilere göre Hindistan’da Android platformuna 500.000’den fazla indirildi. Kripto paraların boğa pazarına girdiği dönemde indirme sayısı, yeni bir rekor kırarak 1.000.000’u aştı. Zebpay; web sitesi, iOS ve Android uygulamalarını aktif olarak kullanan toplamda 3 milyon kullanıcısının olduğunu bildirmişti. 20 kripto parayı borsada aktif olarak al-sat yapabilme olanağını getiren borsa, aynı zamanda 22 ticaret çifti desteğine de sahipti.

Hızlı şekilde yükselişe geçerek Hindistan’da büyük yankı uyandırmasının ardından 4 milyon USD’lik fonlama için görüşmeler yapıldığına dair söylentiler olsa da Zebpay, resmen tüm borsa hizmetlerinin durdurduğunu açıkladı.

Zebpay Neden Hizmetlerini Durdurdu?

Zebpay’in borsa hizmetlerini durdurmasındaki doğrudan etkili neden, Hindistan Merkez Bankası’nın, bankalar da dâhil olmak üzere tüm finansal kurumlara dair getirdiği politikaların sonucunda oluşan bir durum. Kripto paralara dair olumsuz anlamda gelişmeye sebebiyet veren politika, banka hesaplarının zaptıyla doğrudan alakalı olarak ön plana çıktı. Zebpay’in banka hesaplarının zapt altında olması sebebiyle hem müşteriler açısından hem de işletme açısından düzgün şekilde işlemlerin gerçekleştirilemediğine yönelik olarak yapılan açıklamalar sonucunda, Zebpay’in faaliyetlerini kripto para borsası olarak devam ettirebilmeleri için makul yol bulamadıklarının açıklanmasıyla kesin olarak kapanma kararının alındığı belirtildi. Kapatma işleminin başlamasından önce tüm kullanıcı emirlerinin iptal edilme işlemi gerçekleştirildi.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.