Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,245.01
+550.14
Ethereum
$3,562.26
+47.89
Litecoin
$94.18
-1.61
DigitalCash
$38.84
+0.84
Monero
$136.71
-0.99
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.28
+0.16
Dogecoin
$0.21
+0.02

Facebook, Libra Coin ve Whitepaper’ı Yayınladı

0 386

Sosyal medya devi Facebook, kripto para birimi Libra Coin ile Blockchain temelli finansal altyapı projesinin Whitepaper’ını açıkladı.

Facebook’un global stablecoin’i Libra Coin, resmi olarak duyurulmadı; ancak Libra’nın cüzdanı için tasarlanan internet sitesi “libra.org” ve “calibra.com” açıldı. Libra Coin’in Whitepaper’ına da ek ortaklarla birlikte libra.org’dan ulaşılabiliyor.

Whitepaper’a göre Libra Coin, ölçeklenebilir ve doğal Libra Blockchaini’nde çalışacak. Kendine özgü bir varlık rezervi tarafından destekleneceği öngörülüyor. Libra Blockchaini’ni sağlayan yazılım açık kaynak kodlu olarak tasarlandı. Daha önce bildirildiği gibi Libra, rezerv para birimlerini ve gerçek dünya varlıklarını temsil eden bir stabilcoin veya bir stabilcoin sepeti olarak çalışacak.

Nerede Kullanılacak?

Daha önceki açıklamalardan anlaşılacağı üzere Libra Coin, WhatsApp ve Instagram gibi platformlardaki alışverişlerin ödemeleri için kullanılabilecek. Bu da, kripto paranın sosyal medya platformları aracılığı ile milyonlarca kullanıcıya ulaşması anlamına geliyor. Yani sosyal medyadaki milyonlarca kullanıcı, bir dosya veya fotoğraf gönderir gibi Libra Coin gönderip alabilecek. Fatura ödemeleri kolaylaşacak. Siber risklere karşı da daha güvenli bir ödeme sistemi sağlayacak.

Öte yandan, başlangıçta Libra blok zinciri ağının, işlemlerin ve çeşitli bilgi türlerinin anlaşılması için düğüm operatörleri olarak faaliyet gösteren PayPal ve MasterCard gibi kuruluşların kurucu üyeleri ile bir ölçüde merkezileştirileceği belirtiliyor.

Spekülasyonlar Arasında Çıktı

Facebook’un kripto parası ile ilgili özellikle son aylarda çok farklı spekülasyonlar yapıldı. Yeni kripto varlığın doğası, teknik özellikleri ve kullanılacağı alanlarla ilgili farklı tartışmalar gündeme geldi. Tartışmalara Facebook kurucusu da dahil olmak üzere kripto topluğundaki uzmanlar ve analistler de katıldı. Libra Coin ve Whitepaper’ın açıklanması, tüm bu spekülasyonlara son vermiş oldu.

Kripto Topluluğu Olumlu Bakıyor

Facebook’un hamlesi, kripto topluluğunda genel olarak olumlu karşılanıyor. Libra’nın Facebook başta olmak üzere kripto para ekosistemi için “çok önemli bir gelişme” olduğu vurgulanıyor. Ayrıca, Libra’nın, kripto paraların birçok sektörde ve ekosistemde benimsenmesini artıracağı konuşuluyor. CNBC yorumcusu Jim Cramer, Libra’nın Facebook’un şirket değerini yükselteceğini ve şirket hisse senetlerinin rekor kıracağını öne sürmüştü.

Libra’yla ilgili detaylar yavaş yavaş gündemdeki yerini alırken, yeni kripto para “Libra Derneği” tarafından yönetilecek.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.