Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,245.01
+550.14
Ethereum
$3,562.26
+47.89
Litecoin
$94.18
-1.61
DigitalCash
$38.84
+0.84
Monero
$136.71
-0.99
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.28
+0.16
Dogecoin
$0.21
+0.02

Facebook’un Çıkardığı Libra Coin, Bitcoin’in Yerini Alabilir Mi?

0 462

Aracı kurum Euro Pacific Capital’in CEO’su Peter Schiff’e göre, Facebook’un kripto para birimi Libra Coin, stablecoin ve ücretler konusunda Bitcoin’den daha üstün olacak. BTC’nin savunucusu Anthony Pompliano ise, aynı fikirde değil; ikisinin birbirlerinin büyümesine yardımcı olacağını öne sürüyor.

Tartışma, Facebook’un Libra Coin adlı kripto para biriminin yaklaşmasıyla sona erdi. Libra, Winklevoss ikizlerinin Gemini adlı dijital varlığı gibi uluslararası para sepetleri ile desteklenen stablecoin olacak.

Spotify Ve Uber De Kullanacak

Yeni kripto para, dev sosyal medya platformuna, finansal hizmetler sektöründe benzersiz bir konum sağlayacak. Ayrıca, işlem ücreti alınmadan Facebook ürünleri arasında aktarılabilecek. Bunların yanında Libra Coin’in Spotify, Uber gibi şirketler de yeni kripto para birimini kabul edecek.

Şimdi, Facebook’un kripto para biriminin Bitcoin ile rekabet edip edemeyeceği tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Libra Kimlere Hizmet Edecek?

Dünyanın en büyük sosyal medya ağlarından biri olan Facebook’un, küresel finansal hizmetler sağlamak isteyen bir şirket için rekabet avantajı var. Şirket, Visa, MasterCard, Paypal ve Uber gibi büyük destekçilerden fon sağlıyor. Bu şirketlerin her birinden 10 milyon dolarlık güvence aldı. Ayrıca, ağını yönetmek için ayrı bir şirket oluşturuyor.

Dünya Bankası’na göre, havale endüstrisi 2018’de yalnızca 689 milyar dolar gerçekleşti. Facebook’un Libra Coin sağlamayı amaçladığı hizmet de havale endüstrisi olabilir.

Öte yandan, Libra’nın Bitcoin gibi merkeziyetsiz bir para birimi tarafından asla sunulmayacak bir kitleyi hedeflediği söylenebilir. Bitcoin kullanımı, geleneksel olarak siyah ve gri pazarlar arasında daha yaygın hale geldi.

Bitcoin’in günlük kullanımı dünyanın büyük bölgelerinde nadir kalıyor. Bitcoin yatırımcıları, Bitcoin’in sık sık kullanılmadığını ve fiyat dalgalanmasına uyum sağlama zorluğu yaşadığını kabul ediyor.

Kasiyere Kripto Para İle Ödeme İmkanı

Ödemelerin başlangıcında Flexa ile Winklevoss ikizlerinin Gemini Borsası arasındaki yeni ortaklık bunu değiştirebilir. Flexa, büyük perakendeciler tarafından “Spedn” uygulamasıyla büyük perakendecilere kripto para birimi ödemeleri yapılmasını kolaylaştırmak için kullanılan tarayıcılardan yararlanıyor.

Bu hizmet, insanların Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ve Gemini Dollar’ı kullanarak Whole Foods, Nordstrom ve Regal Cinemas gibi şirketlerle alışveriş yapmalarını mümkün kılıyor. Müşteriler uygulamayı kullanarak kripto para ile kasiyere ödeme yapabiliyor. Tüccarlar, kripto para birimi veya fiat cinsinden ödemeyi kabul edebilir.

Facebook’un Kuzey Avrupa’daki finansal hizmetler ve ödeme ortakları başkanı Laura McCracken, proje hakkında daha ayrıntılı bilgi içeren whitepaperın 16 Haziran’da çıkacağını doğruladı.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.