Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,669.18
+3302.77
Ethereum
$3,100.20
+114.84
Litecoin
$80.74
+0.06
DigitalCash
$29.52
+1.7
Monero
$118.00
+3.94
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.06
+0.68
Dogecoin
$0.15
+0.01

Ethereum’un durumu kritik son altı ayın dip seviyesi görüldü

0 456

Ethereum’un durumu kritik son altı ayın dip seviyesi görüldü

Bundan birkaç gün önce 485 dolara kadar çıkan Ethereum fiyatı; piyasadaki satış dalgasıyla 400 dolara kadar düştü. Fakat Glassnode tarafından paylaşılan veriler bu düşüşün yatırımcıları yıldırmadığını gösteriyor. Çünkü borsalardaki ETH miktarını inceleyen Glassnode ekibi, bu miktarın son 6 ayın en düşük seviyesine gerilediğini fark etti.

Son 6 Ayın Dibi Görüldü

Bitcoin’den sonra en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum’un (ETH) 500 dolara çıkıp çıkmayacağı merak ediliyordu. Bir süreliğine 485 dolara kadar çıkan Ethereum fiyatı yatırımcıların bu beklentisini neredeyse karşılamak üzereydi. Fakat piyasadaki rüzgarın tersten esmesi bu beklentileri boşa çıkardı.

Glassnode tarafından yapılan araştırmalar; piyasadaki bu düşüşün, borsalara da yansıdığını ortaya koyuyor. Çünkü ETH fiyatının düşmeye başlamasıyla birlikte yatırımcıların borsalardaki tuttukları ETH miktarı ciddi ölçüde azalmaya başladı. Bu sayı 5 Eylül itibarıyla mart ayından beri görülmüş en düşük seviye olan 17,3 milyona düştü.

HODL Dönemi mi Başladı?

Borsalardaki kripto para miktarının azalması genelde kripto para piyasası için olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmektedir. Çünkü bu miktarın azalması; borsada kripto para satan yatırımcı miktarının azaldığını gösterir. Yalnızca bu veri üstünden bir sonuca varmak pek mümkün olmasa da bu, belli bir kripto para için HODL döneminin başladığını gösterebilir.

Borsalardaki ETH miktarının son 6 ayın en düşük seviyesine inmiş olması da Ethereum yatırımcılarının HODL yapmaya başladıkları anlamına gelebilir. U.Today tarafından aktarılan bilgilere göre bu; geçtiğimiz günlerde yaşanan düşüşün ETH yatırımcılarını yıldırmadığına bir işaret.

Buna benzer bir veriyi kısa süre önce Bitcoin piyasasında da görmeye başladık. Glassnode tarafından yapılan araştırma; içerisinde toplamda 8 milyon adet BTC barındıran 8 milyon Bitcoin adresinin 3 yıldır aktif bir şekilde kullanılmadığını ortaya koydu. Toplam BTC arzının %44’ünü kontrol eden bu adresler, BTC fiyatının yükseleceğini düşünerek HODL yapmaya başlamış olabilirler.

ethereum-fiyatı-bitcoin-hodl
Glassnode’un Bitcoin için yayınladığı HODL grafiği
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.