Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,034.88
+1586.71
Ethereum
$3,061.46
+55.38
Litecoin
$82.18
+2.45
DigitalCash
$29.75
+1.17
Monero
$119.16
+3.88
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.31
+0.82
Dogecoin
$0.16
+0.01

Ethereum Vakfı, Gelecek Yıl İçin Gelişme Planlarını Açıkladı

0 528

Ethereum Vakfı, geçtiğimiz yıl boyunca elde edilen başarıları ve kaynaklarını gelecek 12 ayda nasıl tahsis etmeyi planladığını açıkladı.

Ethereum Vakfı’ndan Değişiklikler

Ethereum Vakfı, ekosistem için en çok değerin eklenebileceği noktalara odaklanan stratejisini yeniden tanımladı. Strateji ile başkalarının uzmanlıklarına göre değer katmalarına izin veren ekosistem için en iyi olanı yapma hedefleniyor.

“Çıkarma” felsefesi altında, Vakıf “kendi içinde değer kazanma ve biriktirme”den uzaklaşıyor. Bunun yerine, topluma fırsatlar dağıtıyor, kaynakları ekosistemdeki ekiplere yayıyor. Ayrıca, diğer kurumları iyileştirmeyi teşvik ediyor. Ethereum blockchain daha merkezi olmayan ve sürdürülebilir hale gelebilir.

Ethereum Vakfı bir kaynak ayırıcısıdır. Her doların doğru bir şekilde harcanmasını sağlama sorumluluğunu alır. Tüm Ethereum tokenlerinin yaklaşık yüzde 0,6’sı Vakıf’a ve diğer nakit yedeklere aittir. Ağın iyileştirilmesine yönelik yeni yatırımlar etkili bir şekilde yapıldığından bu fonlar zamanla azalacaktır. Diğer finansman kaynakları arasında protokolün üzerinde hayati projeler inşa etmeye yardımcı olmak için kendi kaynaklarını harcayan Gitcoin hibeleri ve MolochDAO yer alıyor.

Tüm Ethereum protokolünü yükseltmek için geçen yıl boyunca önemli ilerlemeler kaydedildi. “ETH 2.0” olarak adlandırılan ana sürümde Nimbus, Prysm, Sigma Prime ve Substrate Shasper gibi farklı müşteri ekipleri çalışıyor. Örneğin, yeni protokole geçişi kolaylaştırmak için ETH 1.x, Ethereum’un kısa vadeli ölçeklenebilirliğini ve sürdürülebilirliğini geliştirirken, ZK hareketi saniyede yüzlerce işlemi mümkün kılacak. Araştırma, geliştirme ve güvenlik ekipleri tarafından test ve denetimlerde kayda değer miktarda çaba ve kaynak ETH 2.0’a yönlendirildi.

Gelecek Yıl İçin Planlar

Ethereum topluluğu zamanla büyümeye devam ediyor. Microsoft, HTC ve Opera gibi önde gelen kuruluşlar protokolün üstünde yeni teknolojiler geliştirmeye ilgi gösteriyor. Sonuç olarak, Ethereum Vakfı bir projenin dahili mi yoksa harici mi olduğu fark etmediğini fark etti. Ancak önemi Ethereum’un hedeflerine ulaşmak için harcanan sermayenin etkinliğine dayanıyor.

Önümüzdeki 12 ay boyunca, Vakıf ekosistem için büyük önem arz eden projelere 30 milyon dolar harcamayı planlıyor. Araştırma ve geliştirme, Ethereum’un çerçevesinin en önemli dayanağı. Böylece ETH 2.0, devlet kanalları ve Plazma, eWASM ve akıllı sözleşme dilleri gibi devam eden mühendislik projelerine 19 milyon dolar tahsis edilecek. Bu projeler, ağı koruyan ve geliştiren aktif ve kritik çalışmalara dayanıyor.

Şirketin çok sayıda tokenlerini dağıtmak için kullandığı “ETH 1.0” mevcut protokolünü desteklemek için 8 milyon dolar daha kullanılacak. Ethereum blockchain kullanılarak milyarlarca dolarlık varlık yaratıldığından, Geth, Solidity, Web3.js ve Ethers.js gibi farklı teknolojileri geliştirmeye devam etmek çok önemli.

Vakıf, kalan 3 milyon doları, başarısını sağlamak için Ethereum topluluğunu büyütmek için harcayacak. Yeni yetenekleri çekmek için geliştiricilerin eğitimi ve onboarding yanı sıra topluluk etkinlikleri ve yıllık toplantıları desteklemeye odaklanacak.

Ethereum İstikrarlı İlerleme Kaydediyor

Ethereum istikrarlı bir ilerleme kaydediyor gibi görünüyor. Dünyanın önde gelen akıllı sözleşmeli blok zinciri olarak, yeni girişimlerinin dijital tokenlerini geliştirmesi için bir numaralı seçenek olmaya devam etmek için protokolünde iyileştirmeler yapmaya devam ediyor.

EOS ve TRON gibi çok sayıda şirket Ethereum’a tehdit oluşturabilecek kendi akıllı sözleşmeli bloklarını yaratan alana katıldı. Ancak Ethereum Vakfı, toplumu güçlendirmek ve ekosistemi geliştirmeye yönelik önemli adımlar atmak için kaynaklarını etkin bir şekilde dağıtmak için çalışıyor.

Bu yılın başlarında Ethereum, Konstantinopolis ve St. Petersburg olarak bilinen ve çatal ödülünü 3 ila 2 ETH’ye düşüren sert çatallar olarak uygulayan büyük geliştirmelerden geçti. Şimdi ETH 2.0’ın getireceği farklı özellikler görülmeye devam ediyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.