Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,700.38
-1114.34
Ethereum
$3,045.09
-54.7
Litecoin
$82.58
+1.4
DigitalCash
$29.82
+0.19
Monero
$117.82
-0.19
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.09
-0.02
Dogecoin
$0.15
-0

Facebook’un Kripto Parası GlobalCoin Piyasaya Sürülüyor

0 419

Facebook, gelecek yıl kendi kripto para birimini başlatma planlarını tamamlıyor. BBC’ye göre, “GlobalCoin” bu yılın sonuna kadar test edilecek ve 2020’de çıkacak.

WhatsApp ve Instagram’ın da sahibi sosyal medya devi Facebook’un kripto para biriminin ne zaman başlayacağına dair aylardır spekülasyonlar yapılıyor. En son bilgiler, beklenenden daha erken olabileceğini gösteriyor. “Terazi Projesi” olarak adlandırılan Facebook’un dijital para birimi ağına yönelik planları ilk kez geçen yıl bildirildi.

Facebook, GlobalCoin İle Bankasız Olanları Hedefliyor

BBC’nin 24 Mayıs tarihli haberine göre, Facebook’un Bitcoin’den ilham alan kripto para birimi GlobalCoin’in 2019’un sonuna kadar test edilmesine başlandı. Şirketin dijital ödeme sistemi, 2020’nin ilk çeyreğinde yaklaşık bir düzine ülkede kullanıma sunulacak.

GlobalCoin’in ABD doları, Japon yeni ve euro gibi uluslararası fiat para birimleri sepetine bağlanacağı bildiriliyor. Girişimin, platformu daha fazla insana ulaştıracak kripto para birimleri ile ilişkili oynaklığı ortadan kaldırması bekleniyor.

BBC, GlobalCoin hakkında daha ayrıntılı planların bu yaz ortaya çıkacağını belirtti. Ayrıca, şirketin kurucusu Mark Zuckerberg’in daha önce İngiltere Merkez Bankası, Western Union ve ABD Hazine Bakanlığı ile konuştuğunu kaydetti.

Zuckerberg, geçtiğimiz ay kripto para biriminin başlatılmasıyla ilgili fırsatları ve riskleri tartışmak üzere Bank of England valisi Mark Carney ile bir araya geldi. Western Union gibi para transferi şirketleriyle yapılan görüşmelerde, Facebook, banka hesabı olmayan kişilerin para gönderip almaları için daha ucuz ve daha hızlı yollar bulmasına yardımcı olabilir.

ABD Hazinesi de Facebook’a bazı konularda tavsiyelerde bulundu. Tavsiyeler arasında kimlik kontrol sürecinin nasıl yapılacağı; kripto para birimleri ile ilgili operasyonel ve düzenleyici konular da bulunuyor.

Facebook’un Kripto Parası Kimseyi Memnun Etmiyor

Facebook’un iddialı planları toplulukta çok iyi karşılanmadı. Mayıs ayının başlarında ABD Senatosu ve Bankacılık Komitesi, Facebook ve Zuckerberg’e açık mektup gönderdi. Mektupta, komite, Facebook’un kripto para biriminin nasıl çalışacağını ve şirketin tüketici verilerini nasıl koruyacağını sorguladı.

Blockchain uzmanı David Gerard, BBC’ye yaptığı açıklamada, GlobalCoin’in başlatılmasının, Facebook’un kripto para biriminin kendisinden elde edilen gelirden daha değerli olabilecek harcama verilerine erişim kazanmasını sağlayacağını söyledi.

Bununla birlikte, bu verileri toplamak için ayrı bir kripto para birimi oluşturmaya gerek olmadığını belirtti. Bunun yerine, Facebook’un PayPal’a benzer kendi ödeme platformunu oluşturabileceğini ve kullanıcıların hem fiat hem de kripto para birimleri transfer etmelerini sağlayabileceğini söyledi.

Eski Facebook güvenlik şefi Alex Stamos, şubat ayında, Facebook’un “şirket için felaketi olabilecek” kripto para oluştururken olağanüstü zorluklarla karşı karşıya kalacağını söyledi. Stamos, “Bundan daha önemli bir gizlilik / güvenlik dengeleme eylemi olan bir teknoloji projesi düşünemiyorum.” diye tweet attı.

Facebook’un GlobalCoin’i özel bir stabilcoin olsaydı, şifreli bir mesajlaşma servisiyle olan bağları para aklama için bir sıcak nokta yapar.

https://twitter.com/alexstamos/status/1101164269834391552

Bununla birlikte, GlobalCoin gelişmiş gizlilik özellikleri uygulanmazsa, tüm bu verilerin Facebook’un ellerinde bulundurulması eşi görülmemiş bir küresel gizlilik riski doğurabilir.

https://twitter.com/alexstamos/status/1101164269834391552

GlobalCoin’in kullanımının piyasaya sürüldükten sonra ne kadar yayılacağı tahmin edilemiyor. Çünkü hizmet, dünyanın her yerinde, özellikle de Hindistan’da bulunan bankaları hedef alacak.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.