Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,303.08
-491.96
Ethereum
$3,556.51
-17.31
Litecoin
$102.56
+7.3
DigitalCash
$40.13
+1.69
Monero
$135.03
-2.11
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$34.78
+2.55
Dogecoin
$0.21
-0

Ethereum Merge’e Rağmen Fiyatlar Neden Düşüyor?

0 315

Bellatrix yükseltmesi dün Ethereum’un Beacon zincirinde hayata geçirildi. Bu, Paris yükseltmesi ile sona erecek olan Ethereum Merge’ün başlangıcını işaret etmekte. Bu yükseltmeyi çevreleyen heyecana rağmen, Ethereum’un fiyatı %8 düşüş yaşadı ve şu anda 1.520 dolardan işlem görüyor. Ethereum Merge, genel olarak ETH ve kripto paralar için çok “hype” ve yükseliş bir olay olmalıydı. Fiyatlarda yaşanan düşüş ise yatırımcıları endişelendiriyor.

Bellatrix’in ardından neler oluyor?

Bellatrix güncellemesi dün yayınlandı. Bellatrix’in güncellemesi, Merge’ün başlangıcını işaret ediyor. Ayrıca doğrulayıcıların işaret blokları oluşturmasına izin verir. Böyle bir blok, birleştirme kodunu da içermektedir. Bellatrix yükseltmesinden sonra Ethereum ağındaki katılım oranı azaldı. Çökmenin arkasındaki uzmanlara göre, bazı düğümlerin başarısız olması istemcilerini soruna itmiş olabilir. Bellatrix yükseltmesi için daha fazla doğrulayıcı düğümlerini yükselttikçe katılımın artacağına inanılıyor.

Daha endişe verici bir işaret, yükseltmeden sonra eksik Ethereum bloklarının sayısının %1700 artmasıdır. Yükseltmeye sadece bir hafta kaldığı için Ethereum geliştirme ekibi durumu yakından takip edecektir.

Ethereum fiyatı neden düşüyor?

Cinneamhain Ventures’ın  ortağı Adam Cochran, Ethereum fiyatlarındaki düşüşün başka sebepleri olabileceğine inanıyor. Aave’nin Ethereum pazarlarını kapatma kararının Instadapp gibi platformları stETH/ETH havuzunda dinlenmeye zorlayacağına inanıyor. Ticari gelişmeler nedeniyle daha fazla Ethereum düşüşünün meydana gelebileceğini de aktardı. Bununla birlikte makroekonomik faktörler de Ethereum fiyatına yardımcı olmadı. Fed’in enflasyonla mücadelede şahin duruşunu sürdürmesi bekleniyor. Buna ek olarak dolar, kripto ve genel piyasalarda büyük bir düşüşe yol açan hareketine devam ediyor.

Kripto yatırımcıları, Eylül ayında 13. TÜFE’nin açıklanmasını endişeyle bekliyor olacak. Birleşme de aynı tarihte tamamlanacak. Ethereum’un fiyatı üzerinde iki faktörün önemli bir etkisi vardır. Bu yüzden gözler bu tarihlere çevrilmiş durumda.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.