Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,184.46
-2432.37
Ethereum
$3,144.78
-93.28
Litecoin
$83.27
-2.75
DigitalCash
$29.87
-1.57
Monero
$118.61
-2.44
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.15
-1.97
Dogecoin
$0.15
-0.01

Ethereum Merge Öncesi Son Testlerden “Goerli” Başarıyla Tamamlandı

0 285

Ropsten ve Sepolia’dan sonra Goerli, birleşmeden geçen kalan son test ağı ve resmi olarak 11 Ağustos UTC 1:45 UTC’den itibaren bir Proof-of-Stake (PoS) blok zinciri haline gelmiş durumda.

Goerli testnet birleşmesi bugün büyük bir sorun olmadan tamamlandı ve Eylül için belirlenen kalıcı Ethereum birleşme tarihinde herhangi bir gecikme olmayacağını gösteriyor.

Ethereum ekosistemindeki birkaç kilit geliştirici ve isim, sosyal medya üzerinden “başka ( sonunda) Ethereum ana ağı!! Birleşme geliyor.” dedi.

Ancak bazıları, önceki iki test ağı karışımında da mevcut olan küçük sorunlar olduğunu fark etti. Ethereum geliştiricisi Marius van der Wijden, “ağda iki farklı terminal bloğu ve birçok güncellenmemiş düğüm olduğu için bir karışıklık” olduğunu ve bunun süreci biraz yavaşlattığını belirtti, ancak yine de işlerin “çok iyi” göründüğünü söylemekte.

Bu arada, Ethereum lider geliştiricisi Tim Beiko, Goerli’nin PoS’a geçişinin nasıl devam ettiğine dair bir ekran görüntüsü de paylaştı.

Beiko daha önce ana yükseltmenin önerilen Eylül tarihinde (veya buna yakın) devam edeceğini belirttiğinden, Ethereum ana ağının PoS tabanlı Beacon Chain ile beklenen birleşmesinin sorunsuz olacağına dair güven artıyor.

Blok zinciri tarihindeki en önemli güncellemelerden biri olarak kabul edilen Merge, Ethereum’un enerji tüketimini önemli ölçüde azaltırken, ağı uzun vadeli ölçeklenebilirlik, güvenlik ve sürdürülebilirlik hedeflerine bir adım daha yaklaştıracak. Birleşme tamamlandıktan sonra, bir sonraki büyük dönüm noktası, Ethereum web sitesine göre “veri depolama gereksinimlerinin dağıtımını iyileştirecek, toplamaları daha ucuz hale getirecek ve düğüm hizmetini kolaylaştıracak” çok aşamalı bir parçalama yükseltmesi olacak.

Esasen, parçalama, Ethereum veritabanını parça zincirleri arasında yatay olarak dağıtmayı içerir ve ana ağ üzerindeki yükü azaltırken ağa daha fazla kapasite sağlar.

Ethereum (ETH) fiyatı, son 30 gün içinde %72.2 artışla ve yazı yazılırken 1.890 dolar seviyesinde yer alarak birleşmeye kadar önemli bir yükseliş yaşadı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.