Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,132.57
-498.71
Ethereum
$3,066.38
-36.87
Litecoin
$82.63
+1.21
DigitalCash
$29.97
+0.44
Monero
$118.62
+1.35
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.38
-0.02
Dogecoin
$0.16
0

SEC, Coinbase’in Stake Programını Yakından İzlemeye Başladı

0 336

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Coinbase’in stake programı üzerindeki gözetimini genişletme kararını aldı. Bu program, Coinbase kullanıcılarının dijital varlıklarını stake etmelerine ve karşılığında ödüller kazanmalarına olanak tanımakta.

Üç aylık bir düzenleyici dosyalamaya göre Coinbase, borsanın “belirli müşteri programları, operasyonlar ve mevcut ve gelecekteki ürünler hakkında belgeler ve bilgiler için SEC’den soruşturma celpleri ve talepler aldığını” kaydetti.

SEC, stake programına ek olarak Coinbase’den stablecoin ürünleri, varlık listeleme süreci ve varlık sınıflandırması hakkında da bilgi vermesini istedi. Coinbase, stake hizmetleri sunan ilk kripto borsası değil. Kullanıcıların, işlemleri doğrulamalarına ve blok zinciri ağını güvence altına almalarına izin vererek, kripto para varlıklarından gelir elde etmelerini sağlamakta.

Coinbase 2. çeyrek sonuçları ve SEC ile mücadele

9 Ağustos Salı günü Coinbase, 2022’nin ikinci çeyreğine ilişkin sonuçlarını 1 milyar dolardan fazla net zararla açıkladı. Kripto borsası, zayıf performansını piyasa çöküşüne ve belirsiz makroekonomik duruma bağlıyor.

İkinci çeyrek için, Coinbase’in blockchain stake ödülleri geliri, net gelirin %8,5’ini oluşturdu. Öte yandan, menkul kıymetler düzenleyicisinin Coinbase’in kriptolarının bir kısmının menkul kıymet olduğunu söylemesinin ardından Coinbase, SEC ile yeni bir anlaşmazlığa girdi. Ancak Coinbase iddiaları şiddetle reddetti. En son düzenleyici dosyalamasında Coinbase şunları söyledi:

“Dünyadaki tüm düzenleyiciler gibi, SEC ile kripto varlıkları ve güvenlik düzenlemeleri hakkında verimli bir tartışma yapmaya kararlıyız.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.