Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,830.79
-3828.58
Ethereum
$3,361.48
-270.63
Litecoin
$80.42
-5.89
DigitalCash
$33.04
-4.36
Monero
$138.54
-0.45
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$29.28
-2.51
Dogecoin
$0.13
-0.02

Ethereum Merge İçin Uzmanların Görüşleri Neler?

0 494

Ethereum Merge hard fork, Ethereum konsensüs mekanizmasının iş kanıtından hisse kanıtına geçişi temsil ediyor. Proof-of-work ise, enerjiyi boşa harcadığı için eleştirilen enerji tüketen bir sistemdir. Geçişin Ethereum’un enerji tüketimini %99’dan fazla azaltması bekleniyor. Bununla birlikte, geçiş, şu anda mevcut çalışma kanıtı sistemini çalıştırması gereken Ethereum madencilerinin yerini alacak. Madenciler için bir sonraki adım, Ethereum topluluğunda hızla tartışılan bir konu haline geliyor. Ethereum madencilik endüstrisi için olası bir seçenek, Ethereum Classic’e geçmektir. ETC, Ethereum Vakfı’nın 2016 yılında Ethereum blok zincirini hard forklama kararının sonucudur. ETC’nin fiyatı, bu hareket beklentisiyle % 170’in üzerinde arttı.

Bir başka ve daha tartışmalı seçenek, birleşmeden sonra Ethereum blok zincirinin sert çatalıdır. Proof-of-stake katmanı, Ethereum’un ana zinciri olacaktır. Hala bir iş kanıtı mekanizması işleten başka bir blok zinciri gelecek. Hard fork (sert çatal), çok fazla kafa karışıklığına ve potansiyel teknolojik sorunlara neden olabilir.

Ethereum Merge’ün piyasaya sürülmesinin 19 Eylül haftasında yapılması planlanıyor. Tarih yaklaştıkça, birçok etkili isim ve şirket, hard fork lehine veya aleyhine açıklamalar yapmaya devam etmekte.

Ethereum hard fork karşıtı açıklamalar

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, herhangi bir potansiyel hard fork’a şiddetle karşı çıktı. EthCC’de Vitalik, çalışma kanıtı meraklılarından Ethereum Classic zincirini desteklemelerini istedi. Ayrıca hard forkun savunucularının hızlı para kazanmak isteyen borsa sahipleri olduğunu belirtti.

Önde gelen bir akıllı sözleşme şirketi olan Chainlink, yalnızca Ethereum proof-of-stake katmanını destekleyeceğini açıkladı. Başka hiçbir hard fork Chainlink tarafından desteklenmeyecek.

İkinci en büyük madencilik havuzu olan f2pool, Ethereum için kanıtlama döneminin sona erdiğini söylüyor. Sert çataldan sonra kararı bireysel Ethereum madencilerine bıraktılar. Ancak, hisse kanıtı ile devam etmeyi umuyorlar.

Büyük bir kripto para portföy şirketi olan DeBank DeFi, Ethereum hard forkunun bir felaket olacağını söylüyor. Ürünlerinin hiçbirinin sert çataldan kaynaklanan belirteci desteklemeyeceğini açıkladılar.

Digital Currency Group’un kurucusu Barry Silbert, yalnızca Ethereum ve Ethereum Classic’e desteğini dile getirdi. Digital Currency Group, Grayscale, Genesis Trading ve CoinDesk’in ana şirketidir.

ETC Cooperative, Ethereum hard forkunun neden çalışmayacağını açıklayan bir açık mektup yazdı. 2016’da Ethereum’u çatallamanın zor olduğu zamana kıyasla, şu anda böyle bir çatalın büyük zorluğunu açıkladılar.

Ethereum hard fork için destekleyici açıklamalar

Tron blok zincirinin ve Poloniex Exchange’in kurucusu Justin Sun, Ethereum hard forkunun en büyük destekçisidir. Poloniex borsası ETHw ve ETH tokenlerini listelemekte. Ayrıca bu konuda Vitalik Buterin ile bir kelime savaşına da girdi.

Bir kripto para ticaret platformu olan BitMEX, kısa süre önce beklenen hard fork için marj seçenekleri ticaretine izin vereceğini duyurdu.

Bir kripto borsası olan Huobi, güvenlik gereksinimlerini karşılamaları halinde hard fork tokenlerini listeleyeceğini açıkladı.

Etkili bir Çinli madenci olan Chandler Guo, Ethereum’u destekleyeceğini açıkça belirtti.

OKX CEO’su Jay Hao, çok fazla talep olması durumunda tüm hard fork tokenlerini listeleme olasılığını da önerdi.

Altana Dijital Para Birimi Fonu CIO’su Alistair Milne, Ethereum sert çatalının Ethereum’un %9’u kadar büyük olacağına inanıyor. Bu, böyle bir tokenin piyasa değerini Ripple (XRP) boyutunda yapar. Ancak, olası bir hard fork’u açıkça desteklemedi.

Galois Capital’in CEO’su Kevin Zhou, birleşmeden sonra üç zincir görebileceğine inanıyor. Kevin Zhou ayrıca Terra LUNA’nın düşüşünü de öngören isim olarak biliniyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.