Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,911.68
+514.79
Ethereum
$3,121.08
+13.34
Litecoin
$88.16
+4.9
DigitalCash
$29.94
-0.18
Monero
$121.43
+2.6
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.67
+0.55
Dogecoin
$0.15
-0

EOS Ağının En Büyük Blok Üreticisi Block.one’a Katıldı!

0 327

EOS Ağının En Büyük Blok Üreticisi Block.one’a Katıldı!

EOSIO geliştiricisi Block.one, EOS ağının en bilindik blok üreticilerinden EOS New York’un ekibi ile anlaştı. EOSIO geliştiricisi Block.one, EOS ağının en bilindik blok üreticilerinden EOS New York’un (NY) ekibi ile anlaştı.  2017 yılında kurulan EOS NY, EOS üzerindeki bir numaralı blok üreticisiyken 25 Mart tarihli duyuruya göre faaliyetlerini durdurdu. EOS NY

kurucusu Kevin Rose, şöyle bir açıklamada bulundu:

“Topluluğun geçtiğimiz yıllarda ekibimizi benimsemesinden dolayı müteşekkiriz. EOS NY, faaliyetlerini Block.one’a katılmadan önce durdurmuştu. Block.one’daki yeni rolümüz ile topluluk katılımcısı olmaya devam etmekten heyecan duyuyoruz.”

Block.one, Kevin Rose, kurucu ortak Rick Schlesinger ve EOS NY ekibi ile anlaşma kararında hedefin ”açık blockchain toplulukları ile ilişkileri artırmak” ve ”açık, düzenli ve merkeziyetsiz açık ağ işletimini desteklemek” olduğunu açıkladı

Blok üreticilerinin rolü

Daha önce de belirtildiği gibi EOS blok üreticileri (BP), Emek İspatı tabanlı Bitcoin (BTC) blockchain ağındaki madencilere veya Hisse İspatı (PoS) protokollerindeki staking düğümlerine benzerdir.  EOS’un farkı ise ”seçili hisse ispatı” olarak bilinen mutabakat mekanizmasındadır. Bu mekanizmada ağ katılımcıları, EOS anayasasında belirtilen yönetim koşullarına uygun olarak token’larını ”seçili delegeler” olan BP’ler için oy vermek amacıyla stake edebiliyorlar.  Blok üreticileri ise token birikimlerini PoS sistemine stake etmek yerine altyapı, topluluk desteği ve gelişim şeklinde ağa stake ediyorlar.   Block.one, ekibin yeni rollerindeki sorumlulukları ile ilgili detay açıklamadı ve şirkete katılımlarının henüz çok yeni olduğunu, detayların daha sonra açıklanacağını belirtti.

Güncel gelişmeler

Block.one, 27 Mart’ta yalnızca ABD’de faaliyet gösteren blockchain tabanlı sosyal medya ağı Voice’a 150 milyon dolarlık yatırım yaptığını duyurdu. Henüz beta sürümünde olan platform, verileri işleyiş şekli nedeniyle eleştirilerin odağı olmuştu. Şirket, tüm kullanıcı verilerini çalışanları ve anlaşmalı üçüncü taraflar ile paylaşma hakkını saklı tutuyor. Block.one, ocak ayı başında EOS blockchain ağının yazılımının son sürümü olan EOS.io 2.0’ı piyasaya sürdü. Sürüm, EOS akıllı sözleşmeleri için özel amaçla üretilmiş WebAssembly (WASM) motorunu ve ağ kodunun bir parçası olarak çoklu kullanım desteğini içeriyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.