Türkiye’ye en çok Almanya para gönderiyor

Evde geçirilen zamanın artmasıyla birlikte, mobil cihaz kullanım sayılarında artış yaşandığını bildiren TransferGo, mobil uygulama kullanım oranının yüzde 78 arttığını söyledi. Bu artışın Türkiye’ye yapılan transferler özelinde yüzde 311 olarak hesaplandığı da belirtildi. TransferGo Türkiye Büyümeden Sorumlu Ülke Müdürü Senem Öztürk Ergüvenoğlu, Türkiye’ye yapılan para transferi trendleri hakkında şu ifadeleri kullandı:

“[…] Paranın hesabının daha önemli hale geldiği bugünlerde […] yeni üye sayısında yüzde 45 artış olduğunu gördük. […] Türkiye’ye en çok para transferi Almanya ve bunu takiben ise İngiltere, Hollanda ve Fransa’dan yapılıyor.”

Para transferi piyasasında Ripple’ın genişlemesi dikkat çekiyor

Ripple’ın para transferi ve havale şirketleri ile üç yeni ortaklık kurduğunu duyurdu. Şirket, küresel genişleme hamlelerine ek olarak dünyanın ikinci büyük havale şirketi olan MoneyGram ile de anlaşma yapmıştı. Ripple’ın finansal hizmet altyapısı RippleNet’e, 4 milyar dolarlık varlığı ile yeni bir banka da dahil olmuştu. Bangladeş merkezli Bank Asia, Ripple’ın RippleNet isimli blockchain tabanlı finansal hizmet ağına katıldı.