Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$60,862.84
-806.3
Ethereum
$2,931.45
-79.37
Litecoin
$77.89
-2.69
DigitalCash
$27.64
-0.36
Monero
$111.68
-6.21
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$24.84
-0.84
Dogecoin
$0.14
-0.01

Cryptopia, Hack Saldırısında Önemli Kayıplar Yaşadı

0 386

Yeni Zelanda kripto para borsası Cryptopia, “önemli zararlarla sonuçlanan” bir hack saldırısına uğradı. Değişimin hizmetleri askıya alındı.

Cryptopia, hacki dün paylaştığı bir tweetle duyurdu. Platform, hack saldırısı açıklanmadan bir bakımdan geçirildi. Bugün de, resmi olarak açıklanamayan birkaç güncellemenin yayınlandığını duyurdu.

Borsa, konuyla ilgili devlet kurumlarına ve yetkililerine haber verdi. Olayı “büyük bir suç” olarak kabul ettiği iddia edilen Yeni Zelanda Polis ve Yüksek Teknoloji Suçları Birimi, bir soruşturma açtı.

Toplam günlük işlem hacmi henüz açıklanmayan Cryptopia, 800’den fazla kripto varlığını listeledi ve bir dizi küçük ölçekli kripto varlığını içeren alım satım çiftlerinin desteğini aldı.

Olay, kripto topluluğunda endişe ve şüphe ile karşılandı. Twitter’da ünlü kripto yorumcusu WhalePanda, ikinci tweet’i vurgulayarak, özellikle tırnak içinde yer alan ifadeyi yorumladı:

“Bunun, küçük borsaların mücadele ettiği bir ayı mevsiminde gerçekleşmesi ilginç. Küçük borsaların platformlarında listelenmek için listeleme ücretlerini ödemelerini sağlamak. ”

Bunun, küçük borsaların sonlarını karşılamak için uğraştıkları bir ayı mevsiminde gerçekleşmesi ilginç. Platformlarında listeleme ücretlerini ödemeleri için kripto projeleri ile uğraşan herkesle agresif bir şekilde mesajlaşmaları da ilginç bir durum.”

Önceden Planlandığı İddia Edildi

WhalePanda’nın tweet’ine yanıt olarak, birkaç yorumcu Cryptopia’nın son işlemlerini araştırmak için ileri gitti. Borsa dünün cüzdanından milyonlarca dolar değerinde Ethereum’u (ETH) değiştirdi ve kripto borsa blokaj monitörü Whale Alert’ten gelen verilerden alıntı yaptı.

Bu tesadüfle ilgili suçlayıcı sözlerin yer aldığı bir ifadede, diğer yorumcular, güvenlik ihlalinin bir sahtekarlık olabileceği ve önceden planlandığı iddiasında bulundu. Bu iddiaların hiçbiri doğrulanmadı.

CNBC’nin CryptoTrader şovuna ev sahipliği yapan Ran NeuNer de, cevabını tweetledi. İhlalin önemsiz depolama uygulamalarından kaynaklanıp kaynaklanmadığını ve küçük boyutlu borsalara ve kullanıcılara para iadesi yapıp yapamayacağını sorguladı.

Daha önce de Cryptopia, erken planlanan bir bakım başlatmış ve bu durum geçen yaz kullanıcılar arasında endişe uyandırmıştı. Daha fazla araştırma gerektiren beklenmedik sorunlar da dile getirildi. Bakım tamamlandıktan sonra bile kullanıcının para çekme zorlukları devam etti.

2018 yılında Cryptopia, ‘Yeni Zelanda dolarına bağlı ilk kripto para belirteci’ NZed’i (Code NZDT) başlatmıştı.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.